Планирование авто маршрута Украина-Албания-Украина и другие вопросы подготовки ( Часть 2 - 2019 год)

Тема в разделе "В Албанию на автомобиле", создана пользователем Andy, 22.01.2019.

1. Serkrsa

Serkrsa Уважаемый

Симпатии:
    57
    Баллы:
    45
    Виглядає дуже гарно!!!!! Думаю зупинимось.

2. Andy

Andy Администратор Команда форума

Симпатии:
    2.838
    Баллы:
    138
    Дякую за інформацію. А є варіант взяти на прокат велосипеди, чи є вздовж озер веломаршрути / велодоріжки?

Скільки коштувала ночівля і чи можете порекомендувати готель / гостьовий будинок?
    Яка вартість парковки на озерах (заїжджав до Хорватії з боку Словенії, так дуже вразила вартість парковок .....просто космічна )?
    Цифри збираю, що б приблизно скласти бюджет поїздки.

3. Andy

Симпатии:
    2.838
    Баллы:
    138
    Помню проезжали эти места мимо по дороге из Влёры в Саранду . Ехали на поломанной машине - мысли были только бы доехать ( даже не предполагал какие еще серпантины впереди ). Но там очень красиво , дорога идет через сосновый лес ...при других обстоятельствах обязательно бы сделали там остановку.

4. Andy

Симпатии:
    2.838
    Баллы:
    138
    Рейсовых автобусов не видел , но могу подтвердить, что дорога летом проезжаема полностью на любой машине . Но нужно учесть что дорога длинная и серпантины на всей протяженности - кого укачивает надо брать таблетки обязательно . Писал в своем отчете, что в начале SH75 , через горы уже начали прокладывать современную дорогу - еще несколько лет и SH "будет уже не та" . А по поводу качества и давности снимков Гугл - так дорога меняется после каждой зимы. Фото могут быть актуальные только "сегодня" , а "завтра" где то уже асфальта нет или часть дороги смыло :).
    Ну и самое главное , по маршруту инфраструктуры в виде заправок / магазинов нет совсем .

Rafael нравится это.
  5. stroi

stroi Участник

Симпатии:
    2
    Баллы:
    13
    Были у кого вопросы с тонировкой? Перед затонирован легко, зад посильнее.

6. Rafael

Rafael Уважаемый

Симпатии:
    96
    Баллы:
    50
    Как по мне это лотерея. Много читал, что люди ездят и с тонировкой, но я сдирал в прошлом году передние. На нынешней машине только задние тонированы, уже и привык так ездить. Кум ездил в Польшу месяц назад, так сдирал с чёрной Камри передние)), со слезами на глазах )), не захотел рисковать. Тем более, если пограничников удастся пройти с опущенными стёклами, есть вероятность прилипнуть с полицией где - то ...

7. stroi

stroi Участник

Симпатии:
    2
    Баллы:
    13
    Я может бы машину и не тонировал. Такую купил. Передняя тонировка очень светлая, т.е. видно, что она есть, но салон просматривается полностью. Теперь думаю, что делать... Привык уже. Думал более серьёзно к этому "богатая" Европа относится, но вот сижу, читаю - у кого-то румыны заставили плёнку снимать. Хоть едь меряй процент светопропускания....

8. Serkrsa

Serkrsa Уважаемый

Симпатии:
    57
    Баллы:
    45
    Так для відпочинку у Саранді потрібні тапочки для моря? Плануємо поїздити по різних пляжах. І якщо купляти, то на місці, чи брати з собою?

9. Andy

Симпатии:
    2.838
    Баллы:
    138
    Обов'язково потрібні. Ми купували в Албанії на початку червня в маленькому магазинчику не на центральній вулиці Саранди (ціна близько 200 грн), але пізніше бачили тільки дорожче.
    Але i капці не завжди рятують , особливо в шторм. Одного разу був свідком того як дівчині з Скандинавії проштиркнуло ногу, хоча вона була в канцях. Причина - стрибала через хвилi і в стрибку потрапила на їжака. Я бачив її ногу після цього ..... як згадаю ночами тремчу.
    Але в той же час місцеві діти купається без капцiв. Їжаків ловлять голими руками і звалюють в купу на березі - розваги у них такі.
    Але знову ж таки, їжаки не на всіх пляжах і не завжди. Наприклад ні в Ксаміле, ні в Боршi я їх не бачив нiколи.

10. Andy

Симпатии:
    2.838
    Баллы:
    138
    У меня на одном из авто заводская тонировка. Если смотреть расшифровку комплектации авто по вин-коду , это прописано в списке заводских опций . В авто ощущения , как практически без нее, а снаружи ничего не видно ( максимум силуэты пассажиров ,если шторки не опущены ). Затонированны все стекла, кроме лобового. В 2016 году на ней ездили Болгария / Румыния / Македония /Албания - нигде ни одного вопроса по этому поводу.

11. Andy

Симпатии:
    2.838
    Баллы:
    138
    Выскажу сугубо свою личную точку зрения , но не гарантирую истину в последней инстанции: задние стекла могут быть за тонированы , лобовое должно быть кристально чистым и абсолютно целым (!) , передние боковые могут иметь легкую тонировку или не иметь - проблем не должно быть . Если при такой комбинации возникают проблемы - считаю , что это развод на деньги в чистом виде. На балканском направлении , румыны и молдаване в основном это делают . Знаю что так же румынская полиция не брезгует остановить на дороге и "выносить мозг" по поводу затемненных стекол. Но в основном я сейчас и ранее ездил на абсолютно не тонированных авто, поэтому какой то детальной статистики , что за столько то лет у меня были проблемы столько то раз с тонировкой , привести не смогу ( да один сезон ездил и да проблем не было ) .
    Кстати в КИА у меня задние так же имеют так называемую атермальную тонировку ( стандартная опция в моей комплектации) , это когда на сильном солнце проявляется голубовато-зеленоватое отсвечивание , но снаружи все видно полностью ( возможно не в деталях) , что происходит в салоне , есть там люди или нет и сколько .

stroi нравится это.
  12. Serkrsa

Serkrsa Уважаемый

Симпатии:
    57
    Баллы:
    45
    Andy!Дякую за відпоівдь про капці.:) Ще питання: при проїзді платними дорогами де здійснюється оплата? Угорщина - я купую на заправці ОККО перед кордоном (їздив в Будапешт), Сербія, Македонія - під час в'їзду на платну дорогу? чи пункти оплати треба шукати? Греція - ніби ясно (під час проїзду пункту оплати по трасі)

13. Andy

Симпатии:
    2.838
    Баллы:
    138
    Так, все оплачується прямо на трасі - пункти оплати пропустити неможливо, автобан перегороджений шлагбаумами (заздалегідь стоять знаки, що попереджають про це і вказують про необхідність зниження швидкості, працюють цілодобово).
    http://forum.aboutbalkan.com/threads/3108/page-28#post-55639
    http://forum.aboutbalkan.com/threads/3231/#post-55107

14. VOVKINSON

VOVKINSON Активист

Симпатии:
    38
    Баллы:
    28
    Прокату велосипедів не бачив. На велосипеді, думаю, буде проблематично, бо маршрути час від часу з доріжки переходять у візькі стежки, мостики, які частково можуть проходити над водою озер. Там на початку маршрутів є можливість покататись, а далі стежки.
    IMG_20170702_163826.jpg IMG_20170702_180100.jpg

Ватість парковки погодинна була - заїзд - береш талончик (дата, година) - виїзд - талончик парковщику і оплачуєш, і маєш 15 хв на виїзд.
    А сма вартість з цілий день вийшо (з 11,00 до 19,00) - 63 HRK - 255 грн.
    Найдорожче заплатив у Хорватії за парковку в Дубровніку біля старого міста - біля 300 грн за 2-3 години

як писав, ми ночували в селі Кореніца недалеко від озер - Apartment Sky (Josipa Jovica 83, 53230 Кореница, Хорватія) - ціна біля 60 евро за 4 дорослих + 4 дітей. Ми бронювали через букінг, а проїзджаючи там бачили по дорозі багато будинків і апартаментів для зачі (вивіски і рекламу).
    https://www.booking.com/hotel/hr/ap...nnBcACAQ;sid=f672bf5eb3b08f761bfcf1b2177b1466

Andy нравится это.
  15. VOVKINSON

VOVKINSON Активист

Симпатии:
    38
    Баллы:
    28
    приблизно 4 роки їздив у Європу з тонованими вікнами і все було добре. Але кордон перетинав вночі.
    в 2017 році постоявши в черзі в Польщу і був уже день - в результаті польський митник спокійно прийшов з апаратом для вимірювань і поміряв скло, і сказав що не можна... Я чемно послухав і там же здер плівку (мав з собою засоби для цього, бо знав що це буде рано чи пізно (:|)
    Взагалі напевно лотерея - на кого попадеш ....

Andy нравится это.
  16. VOVKINSON

VOVKINSON Активист

Симпатии:
    38
    Баллы:
    28
    взяття потрібно, бо багато пляжів галька і каміння - тяжко ходити і боляче.

платні автобани - заїзд-рампа (талон) - виїхд - рампа-талон-оплата - приймають карти
    платні участки - заїзд-рампа (талон) - виїхд - рампа-талон-оплата - приймають карти
    платні автобани - заїзд-рампа (талон) - виїхд - рампа-талон-оплата - тільки готівка

А взагалі раджузаглядати на такий ресурс - https://autotraveler.ru
    там є розділи по кожній країні окремо - вся інформація про стан доріг, правила, штрафи, особливості, тарифи опалти доріг, карти платних доріг, ціни на паливо, мости, пороми і т.д.
    Крім того що інформація оновлюється і є актуально на кожен рік !

Serkrsa и Rafael нравится это.
  17. Extrawhite

Extrawhite Новичок

Симпатии:
    0
    Баллы:
    1
    Всім Доброго часу доби!
    Приєднуюсь до всіх бажаючих помандрувати автівкою до Албанії.
    Плануємо з сімєю вирушити зі Львова до Вльори, автівкою, виїзд плануємо на 22 червня через такий маршрут :
    https://www.google.com/maps/dir/льв...099af13e0e86!2m2!1d19.491356!2d40.4660668!5i1
    Що порадите по цьому маршруту?
    Планую вміститись в одну ночівлю.

18. VOVKINSON

VOVKINSON Активист

Симпатии:
    38
    Баллы:
    28
    минулого року з Івано-Франківська їхав, але минуючи Чорногорію.
    https://www.google.com/maps/dir/48....099af13e0e86!2m2!1d19.491356!2d40.4660668!3e0

Вкласится в одну ночівлю проблематично, бо відстань велика. Крім того Чорногорія сплошні скелі, гори і вузькі дорого - швидко не получиться.
    Радив би минути Чорногорію або планувати додатково новівлі, напевно дві.
    Я планую цього року теж у Вльору, свій виїзд планую 21 чорвня з двома ночівлями. Можна зустрітися у Вльорі :)
    І я думаю їхати через Румунію.

https://www.google.com/maps/dir/48....f13e0e86!2m2!1d19.491356!2d40.4660668!3e0!5i1

19. Serkrsa

Serkrsa Уважаемый

Симпатии:
    57
    Баллы:
    45
    Теж плануємо до Албанії у Саранду 28 червня зі Львова. Після вивчення форумів та порад з маршрутом визначились: Берегово - Будапешт - Белград - Куманово - Велес - Градсько - Прілеп - Бітола - Охрид. (Всьюди автобан і рівна дорога, по відгуках). Там ночівля і потім Охрид - Єльбасан - Вльора - Саранда.
    Самі маршрути на картах подивіться на форумі, там також поради стосовно маршрутів.

Extrawhite нравится это.
  20. Serkrsa

Serkrsa Уважаемый

Симпатии:
    57
    Баллы:
    45
    Andy? Ви коли плануєте бути у Саранді? Ми Будемо з 30.06 по 05.07. Радий був би познайомитись особисто:)

Поделиться этой страницей