Планирование авто маршрута Украина-Албания-Украина и другие вопросы подготовки ( Часть 2 - 2019 год)

Тема в разделе "В Албанию на автомобиле", создана пользователем Andy, 22.01.2019.

1. Dave

Dave Активист

Симпатии:
    60
    Баллы:
    40
    даже меньше 30 минут

Вложения:

2. ostapp

ostapp Активист

Симпатии:
    31
    Баллы:
    28
    Минулого року їхав таким маршрутом. Одна ночівля Нові Сад, друга - Охрід. На окружній Будапешту можна ще скупитись продуктами (вино і т.п.). Неспішно з розрахунком черг на кордонах. В Охріді можна перепочити, скупатись, поїсти знаменитої форелі. Хоча цього року вертаюсь до старого маршруту через Румунію-Сербію-Македонію-Грецію, з ночівлями в Тімішоарі та Стар Дойрані.

3. webcom2000

webcom2000 Участник

Симпатии:
    7
    Баллы:
    13
    Хтось пробував з України в Албанію з однією ночівлею добиратись?

4. Rafael

Rafael Уважаемый

Симпатии:
    96
    Баллы:
    50
    Думаю это будет утомительно... Но в теории реально. Я с Ксамиля выехав с утра, доехал к 22:00 до Русе( Болгария), но устал очень. Через неделю думаю доехать с Киева до Русе, Гугл показывает 16,5 часов, посмотрим.

webcom2000 нравится это.
  5. webcom2000

webcom2000 Участник

Симпатии:
    7
    Баллы:
    13
    Я теж про це думаю. Враховуючи ще черги на кордонах. Мала дитина. Напевно краще все таки розбити на дві ночівлі.

6. Rafael

Rafael Уважаемый

Симпатии:
    96
    Баллы:
    50
    У меня двое детей( 2 и 6). Разбиваю на 2-3 ночи, планирую ночёвка ещё возле Метеор в Греции на ночь, два.

webcom2000 нравится это.
  7. Volodja

Volodja Участник

Симпатии:
    3
    Баллы:
    13
    Минулого року їхав майже ідентичним маршрутом. Виїзд зі Львова 21.07 7:00, перетин кордону з Угорщиною зайняв трохи менше 3 год (пп Косонь). До Будапешта дорога супер, об'їзна норм, а після трохи напряжно, різкі гальмування до повної зупинки, тягнучки, і перетин кордону більше 2 годин. Відповідно +3 години від планово часу прибуття до першого місця ночівлі - Суботіца. Погуляти вдалося тільки зранку, але взагальному склалося хороше враження про це місто. Другий день - вся Сербія і друга зупинку в Скоп'є. По часу - по обіді вже були на місці, відпочили, закупилися і ввечері гарно погуляли по центрі, ввечері там дуже прикольно. День 3 - заїзд на морозиво в Охрід, далі на Ельбасан, перевал Льоггар і вздовж узбережжя до Ксамілу. Дорога не проста, але принесла масу задоволення, особливо перевал і останніх 100 км, коли машин майже не було і можна було покататися в стилі "корінного албанця". Дорога назад, день перший - вся Греція, Македонія і зупинка на ночівлю у Вране. Невеличке містечко, але для ночівлі норм. День 2 - вся Сербія і зупинка в Сегеді. Приїхали досить швидко і було багато часу, щоб погуляти. Місто дуже гарне, центр чимось нагадує Львів. День 3 - автобан угорщини, карпати і 19:00 рідний дім))). Цього року планую трохи відкоригувати маршрут: Сегед, Скоп'є, Каламбака, Ксаміл, назад Куманово, Суботіца.

Sergey_bir, Andy и Rafael нравится это.
  8. vovchik

vovchik Участник

Симпатии:
    12
    Баллы:
    16
    Пробували і їхали. Туди їхали з двома ночівлями, а назад з однією. Цілком реально і туди доїхати з однією. Нижче розпишу чому

Вхідні дані
    Дорослі - 4
    Дитина - 3,5 роки
    Підліток - 13 років

Авто - Renault Trafic

Маршрут туди
    Луцьк- Косонь(Україно-Угорська митниця) - Хоргош (Угорсько -Сербська митниця) - Палич (Сербія, 11 км від кордону) Ночівля - Белград -Прешево(Сербсько-Македонська митниця) - Гевгелія (Македонсько-Грецька митниця) - Верія (Греція) Ночівля - Ігуменіка - Конісполь (Грецько- Албанська митниця) - Саранда

Один момент чому була друга ночівля - прорахувались з часом.
    Точніше не прорахувались, а упустили факт, що між Україною і Грецією різниця в 1 годину (це знали), а між Грецією і Албанією - теж 1 година. Тобто в Албанії час такий як в нас. Все б то нічого, тільки пункт пропуску Конісполь працює не цілодобово ((((( І ми побачили, що тупо не встигнемо.

Ну і митниця Угорщина-Сербія мені сама пі.пі.пі.пі.пі.пі.пі...... Хаотичний безладний рух, але більш менш швидко рухається.

Маршрут назад

Саранда - Ігуменіка - Конісполь (Грецько- Албанська митниця) - Гевгелія (Македонсько-Грецька митниця) - Прешево(Сербсько-Македонська митниця) - Суботица (Сербія) Ночівля - Хоргош (Угорсько -Сербська митниця) - Косонь(Україно-Угорська митниця) - Луцьк

Реальність маршруту залежить від того як Ваші пасажири переносять дорогу. Моїм, наприклад, проїхати за день 1300 км - не проблема.
    На цей рік поїдемо тим же маршрутом, тільки спланую так, в Косоні бути в 7-8 ранку (відразу після відкриття) - тоді Сербію проїдемо до половини і на наступний день буде більше часу в запасі для Конісполя.

П.С. Весь маршрут проїхав за кермом сам. Як маєте підмінного водія - то це полегшує їзду. Ну і важливу роль відіграє мотивація. Якщо є настрой проїхати без ночівлі - можна проїхати і без))) Одним відпочинок починається з посадки в машину і в подорожуванні як такому, інші націлені на чим швидше доїхати. МИ обирали середній варіант ))) Ціль була чимшвидше доїхати до моря, але без "гвалтування" власного організму та організму пасажирів

Rafael и webcom2000 нравится это.
  9. webcom2000

webcom2000 Участник

Симпатии:
    7
    Баллы:
    13
    Дякую за розгорнуту відповідь. Я ще не знаю про великі відстані. Досить часто їздимо відстані по 500км - без проблем. Я планую через Молдову - Румунію - Болгарію, тому все таки буду розбивати на дві ночівлі.
    У вас по часу як виходило? Від того, як прокладає гугл великі відхилення?

10. vovchik

vovchik Участник

Симпатии:
    12
    Баллы:
    16
    Як не дивно, але майже так, як і вказував гугл (різницю в 30 хвилин не вважаю різницею) Причому на деяких відрізках мені здавалось, що можна проїхати швидше - але гугл, як виявилось знав більше )))) От навпаки не було - довше, як вказував гугл не їхали. Ну але на час проходження митницы я таймер виключав )))
    Також раджу перед поїздкою спланувати і роздрукувати маршрут з контрольними точками(чекпоінтами ми їх називали) - кожна через 150-200 км. Бо в самий непідходящий момент телефон сідає, роумінг зникає, гроші на мобільному закінчуються або навігатор просто вирішує перерахувати маршрут))))

Молдова - Румунія- Болгарія з однією ночівлею думаю буде трошки важкувато(швидкісних обмежень по такому маршруту значно більше)

zahar108 и webcom2000 нравится это.
  11. doktor

doktor Участник

Симпатии:
    2
    Баллы:
    13
    Доброго времени суток. Подскажите пожалуйста какая цена на бензин в Болгарии Греции если кто то ездил в 2019? А то что инфа приходит что в Греции сейчас 2,3-2,5 евро за литр 95, а я собираюсь в Албанию ехать в 7-9 числах июня.

12. Rafael

Rafael Уважаемый

Симпатии:
    96
    Баллы:
    50
    https://autotraveler.ru/spravka/benzine-in-europe.html#.XPEUzJZn2aM
    Удобный сайт для путешествий
    1,64 евро бензин, лучше заправится по максимуму до Греции, тем более на автобане греческом не видел заправок, надо съезжать с бана.

13. stroi

stroi Участник

Симпатии:
    2
    Баллы:
    13
    Виньетка, например по Венгрии, действует с числа по число или по дням проезда. Если я собираюсь ехать и туда и обратно через Венгрию - виньетка нужна на 10 дней или месяц?

14. DemyanEvg

DemyanEvg Активист

Симпатии:
    47
    Баллы:
    31
    С числа по число, календарные дни. т.е. если отпуск больше 10 дней, то приобретаем на месяц

stroi нравится это.
  15. Sergey_bir

Sergey_bir Участник

Симпатии:
    16
    Баллы:
    18
    Доброго дня! Планую виїзд до Ксамілю 04,07, 19 по маршруту Львів (виїзд о 18-19 годині)-Берегове (ночівля)-Дьяково-Тімішоара-Лесковац (ночівля)-далі стандартно через Грецію. З задоволенням поїхав би через Угорщину, але лякають великі черги на кордонах з Угорщиною та Сербією в липні місяці.

16. stroi

stroi Участник

Симпатии:
    2
    Баллы:
    13
    А черги на кордоні Сербія - Угорщина виникають календарно лише з липня? Планую середину червня, встигну ще проїхати? І вони у обох напрямках?

17. Rafael

Rafael Уважаемый

Симпатии:
    96
    Баллы:
    50
    Я 13 июня проходил, 1,5 - 2 часа. Там есть ещё переход через Суботицу, пишут там нет такого кипиша. На границе Хоргош конечно толкотня была, ещё пристал цыган мыть окно), лобовое как раз заляпанное было, дал доллар).

stroi нравится это.
  18. Andy

Andy Администратор Команда форума

Симпатии:
    2.838
    Баллы:
    138
    Если маршрут указанный на карте - это не Приднестровье , это Молдова , причем транзитный участок без таможенного и пограничного контроля ( именно если вы едите транзитом эти 8 км по м15 и затем обратно возвращаетесь на территорию Украины).

19. Andy

Andy Администратор Команда форума

Симпатии:
    2.838
    Баллы:
    138
    Последнее редактирование: 31.05.2019
  20. Rafael

Rafael Уважаемый

Симпатии:
    96
    Баллы: