Албанiя 2021 / Албания 2021

Тема в разделе "В Албанию на автомобиле", создана пользователем Andy, 26.01.2021.

1. Andy

Andy Администратор Команда форума

Симпатии:
    2.838
    Баллы:
    138
    Набагато гірше Болгаріі . Я у останьому звіті писав і навіть фото є. Уже краще "сусідній" пляж у Чорногоріі ( район Ада Баяна)
    Все що в Албаніі на Північ від Вльори у сторону Монтенегро це інше і це викинуті гроші і час . ІМХО.

Diusia нравится это.
  2. Diusia

Diusia Уважаемый

Симпатии:
    217
    Баллы:
    68
    Ладно, давайте не будемо людину на негатив налаштовувати))) Я думаю, в Дурресі є ряд плюсів (з того, що я читала), зокрема для поїщдки з дітьми, зокрема пісочний пляж, пологий вхід, тепліша вода і наявність всяких атракціонів і розваг для дітей. Я от обожнюю південь, але об'єктивно діти мої там трохи вечорами нудяться, просять мінідіско і питають, коли ми вже поїдемо, як нормальні люди, в Туреччину/Єгипет?(giggle) Крім того, після пляжів Дурреса, пляжі Саранди і околиць ще більше можуть вразити красою на контрасті;)

3. Andy

Симпатии:
    2.838
    Баллы:
    138
    Я не налаштовую, і обовязково все треба побачіті на власні очі . Про Дуррес 2016 року згадую як шось середне між будмайданчиком і звалищем прямо у самої води. Впевнений, що з того часу відбулися зміни на краще , але не впевнений що сильно. Та і місто велике стало ще більшим І море адриатичне не стало іонічним і тд. Коли от їдемо в незнайомі місця - максимум бронюємо на одну ніч , а потім якщо подобається залишаемось ще . Якщо ні їдемо далі . У нас такий формат відпочінку - постійно в русі :) .
    А от з дитячими майданчіками в Саранді точно біда . Місцві діти граються просто на вулицях якимось мячами , або навіть лохміттям . Там і приблизно нема вілних зон і нема дитячих майданчіків . Е пародія на них у центральному невеликому сквері та на центральній набережній.
    Ніяких аквапарків в Албаніі взагалі нема . Дітям там дуже сумно.

Diusia нравится это.
  4. Diusia

Diusia Уважаемый

Симпатии:
    217
    Баллы:
    68
    І мова не лише про Саранду, але й інші міста. Я от найбільше люблюд Дермі, але там навіть гойдалки жодної ніде нема. Я вже думала власниці нашого готелю (а в неї зе добрячий кавалок пляжу і пляжний бар) сказати, щоб вони хоч батут поставили чи щось, а ще краще - найняли кількох драйвових молодих людей, які б ввечері з дітьми проводили міні-диско чи ігри якісь чи фокуси чи бульбашки дули - що завгодно, щоб в батьків теж був час 20-30 хв спокійно збоку посидіти і випити вина. З іншого боку - можливо, вони себе не позиціонують як місце для відпочинку з дітьми, але це дивно, бо саме сім'ї з дітьми, то, переважно, найбільш грошовита аудиторія (порівняно зі студентами чи пенсіонерами).

5. Sash

Sash Новичок

Симпатии:
    5
    Баллы:
    3
    Розвертають за відсутність конусу? Добре що підсказали, бо я і дійсно не знав про обовязкову наявність даного атрибуту.

6. Diusia

Diusia Уважаемый

Симпатии:
    217
    Баллы:
    68
    Ох, про конус то я вже захопилась(rofl) Я мала на увазі знак аварійної зупинки, не конус, вибачте за дезінформацію:)

7. b2k

b2k Участник

Симпатии:
    30
    Баллы:
    18
    А хіба для Угорців тест не потрібен?
    Я думав що в любому випадку тест доведеться робити

8. b2k

b2k Участник

Симпатии:
    30
    Баллы:
    18
    ви дотягуєте за раз до Нові Сад?

9. Diusia

Diusia Уважаемый

Симпатии:
    217
    Баллы:
    68
    Офіційно угорці не вимагають тест, такого нема в жодних джерелах з умовами транзиту. Вони можуть його просити показати, якщо їдете на Хорватію, щоб переконатись, що Вас кінцева країна пропустить, але якщо їхати на Албанію та Чорногорію, в них нема підстав вимагати тест, принаймні станом на сьогодні.

10. Diusia

Diusia Уважаемый

Симпатии:
    217
    Баллы:
    68
    Ні) Ми ночуємо на Охриді перед тим, а вже з Охриду на Нові Сад, а далі нормально до вечора вже у Львові. Ми не прагнемо за 1-2 доби махнути, їдемо в задоволення)

11. Diusia

Diusia Уважаемый

Симпатии:
    217
    Баллы:
    68
    Єдине місце, яке я б особисто як виняток винесла з "всього, що на північ від Вльори", це пляж Rana e Heddun (Thrown Sand). Я там не була, але по фотках цікаво виглядає, цього року хочу заїхати туди. + на Північ є сенс все ж з'їздити заради Komani Lake, Teth і Valbona valley.

12. Andy

Симпатии:
    2.838
    Баллы:
    138
    Мав на увазі морський відпочинок. Що стосується озер , річок та гір - вся територія Албаніі заслуговує уваги. Але є один суттевий нюанс , який теж впливає на наші вподобання - це релігія . На півночи це 100% мусульманська країна і там це білше відчувається навіть в туристичних місцях. На Півдні , зокрема в Саранді живуть єтнічні греки , відповідно це христианська терріторія ( думаю що греки вважають цю територію своєю.
    До Рана не доїхали бо не вкладались по часу , цей пляж суттєво в бік від основною дороги( їхали через всю Албанію та Черногорію до Хорватії) і у нас вже були забукані отелі в Черногоріі та Хорватіі відповідно.

Diusia нравится это.
  13. b2k

b2k Участник

Симпатии:
    30
    Баллы:
    18
    Зрозумів. В мене ділема)) хочеться заночувати на Охриді, але тоді треба робити три ночівлі бо нам тягнути до Києва...

14. Andy

Симпатии:
    2.838
    Баллы:
    138
    Якщо їхати саме в режимі "відпочинок", то мінімум три ночівлі, Це точно не в напряг і отримуєшь багато задоволення . Вього одна зайва ночівля , а різниця дуже велика. Я майже завжди їду до Албаніі з двома ночівлями , бо всі хотять "на море" :) . В 2017 році проїхали з трьма ночівлями та отримали масу задоволення. Ось звіт з усіма подробицями ( якщо коротко по ночівлях ( їхали з Кієва ) : Закарпаття перед кордоном - 1 / Сербія Предежане - 2 / Охрид -3 ).

Diusia нравится это.
  15. b2k

b2k Участник

Симпатии:
    30
    Баллы:
    18
    Я поки що собі прикинув так:
    Київ -Берегово ночівля
    Берегово - Ніш ночівля
    Ніш - Саранда
    зараз задумався про додаткову ночівлю на охриді при зворотньому маршруті. Обмежена кількість ночівль пов’язана з обмеженою відпусткою...на жаль((
    Але з іншого боку так собі подумав, що чого там на пляжі валятися, можна і на охриді переночувати))))

Diusia нравится это.
  16. Andy

Симпатии:
    2.838
    Баллы:
    138
    На Охриді теж можна сходити на пляж . Це величезне озеро з кришталево чистою водою. Македонці кажуть що "це наше море" :).

Diusia нравится это.
  17. Diusia

Diusia Уважаемый

Симпатии:
    217
    Баллы:
    68
    Як на мене - ідеальна розбивка. Ми так їздили 2 роки підряд (з ночівлею в Ніш і перед тим на кордоні), з дітьми 4 і 6 років - і було цілком терпимо))) Єдиний нюанс - якщо кордон займе півдня, в Ніші будете пізно вночі, або під ранок( Тому ми переважно таки ввечері дотискаємо кордон, а далі ночуємо де прийдеться під ним (якщо Угорщина, то зараз це лише паркінг), а в Румунії минулого року ми таки ризикнули і попри правила транзиту заночували в мотелі в Сату-Маре. Не агітую порушувати правила, просто ділюся досвідом).

Про дорогу назад - теж би Вам радила пожертвувати одним днем на морі заради Охриду) Саме містечко якесь магічно-середньовічно-терапевтичне, навіть якщо не купатись) І кухня їх смачна і взагалі) Якщо раптом Македонія буде закрита для ночівель, то можете на Албанській стороні розглянути селище Лін (воно теж на озері Охрид, з протилежного боку:): тут зовсім інший вайб - таке тихе, абсолютно не туристичне село з прекрасними краєвидами) Такий повний релакс, півні кукарікають, чайки кричать, пахне коровами, ніяких ресторанів, гучної музики, двіжу - єднання з природою)

Andy нравится это.
  18. Sash

Sash Новичок

Симпатии:
    5
    Баллы:
    3
    https://coronavirus.rbc.ua/rus/news/g20-podderzhala-vvedenie-pasportov-vaktsinatsii-1620149169.html. Може пора вакцинуватися, в кого які ідеї? І ще одне. Підскажіть, будь-ласка, як ви бронюєте транзитне проживання: завчасно по букінгу, по дорозі по букінгу чи заїждаєте в найближчий при дорозі готель без попереднього бронювання?

19. Diusia

Diusia Уважаемый

Симпатии:
    217
    Баллы:
    68
    Пора! Питання тільки - як?) Якщо знаєте якесь варіанти - діліться, я б з радістю вакцинувалась, але поки нас дійде черга, то ще рік пройде.

Щодо транзиту, у всіх, мабуть, свій підхід. Ми оскільки з дітьми, то бронюємо все наперед по букінгу або airbnb, оскільки потім в дорозі не хочеться де попало ночувати, та й буває таке, що і місць нема. Ми одного разу тільки їхали без попереднього бронювання - в Одеську область) Вирішили десь вночі при дорозі заночувати. І десь 5 підряд мотелів були забиті вщент, один був вільний, але це було якесь таке прокурене місце з підозрілим контингентом, що не ризикнули. В результаті ледве знайшли, де поспати хоч пару годин, бо всі були знесилені, діти нили і до кінцевої точки б не дотягнули. Тому після цього я бронюю все наперед, ретельно обираю місця і тп. Бо часто на самому Вашому шляху може бути не такий вже й великий вибір, а кружляти десь в радіусі автобану вночі, коли інтернет барахлить і всі втомлені і злі - таке собі задоволення.

Serkrsa и Rafael нравится это.
  20. Diusia

Diusia Уважаемый

Симпатии:
    217
    Баллы:
    68
    Маю питання по Чорногорії: цього року вирішили їхати через неї так як:
    1) Хочемо в гори на півночі
    2) На разі при вїзді з Пн Македонії в Албанію 14 днів самоізоляції (може, до літа зміниться, але якось мені це не подобається)

Я в ЧГ ніколи не була. От зараз думаємо - чи їхати якнайкоротше до Албанії, чи є зміст трохи гак зробити і десь на узбережжі на 1-2 дні затриматись? З того, що читала - найкраще там навколо Котору, але він нам зовсім не по дорозі. По дорозі підходить Сутоморе і від нього вниз - Добра Вода, Бар, Ульцин. Так от питання до знавців: є зміст на якесь з цим місць час і гроші витрачати, чи там нічого особливого-чорногорського і пхнути собі спокійно на Албанію? Бо десь глибоко в душі жевріє думка "а раптом ми щось таке фантастично-красиво-цікаве пропускаємо, а воно всього в парі десятків км від нас"?

Rafael нравится это.

Поделиться этой страницей