Албанiя 2021 / Албания 2021

Тема в разделе "В Албанию на автомобиле", создана пользователем Andy, 26.01.2021.

1. Sash

Sash Новичок

Симпатии:
    5
    Баллы:
    3
    Це тимчасово, лише до 3 травня. Албанія така країна, що не буде вводити додаткових обмежень щодо туристів. Тому думаю влітку буде все ОК.
    Щодо вакцини. Є два варіанти: через Дію - безкоштовно, але невідомо, коди буде твоя черга і яка буде вакцина, другий - в приватному порядку, але не безкоштовно. Але я думаю тут більше питання стоїть в довірі до вакцин, зважаючи не серйозні побічні ефекти. Я особисто, як і вся моя сім'я, ще не готові вакцинуватися...

2. Anna

Anna Участник

Симпатии:
    19
    Баллы:
    21
    Подскажите, а откуда такая информация (п.2)?

3. Andy

Andy Администратор Команда форума

Симпатии:
    2.838
    Баллы:
    138
    Чорногорія це філія Мордору . 95% туристів, що вас будуть оточувати , підданні так званої російської федерації.
    Крім цього вам правильно казали, що Котор та далі напевно до Св.Стефана найцікавіші місцини , а далі це вже фактично все те саме що і в Албанії в її північній частині.
    Виключення , це шикарний довжелезний пісочний пляж в районі Ада- Баяна , майже на кордоні з Албанією.

Diusia нравится это.
  4. Diusia

Diusia Уважаемый

Симпатии:
    217
    Баллы:
    68
    Як писали вище, то вже не актуально - з 3 травня це обмеження зняте. Інформацію я брала звідси: tripadvisor.mfa.gov.ua

От я через русо турісто її ніколи і не розглядала. Тобто кажете не паритись їхнім морем та їхати собі спокійно, як маршрут ляже? Я щось цього року так загорілась Альпами їхніми, знайшла сторінку Discover Puka - вони пропонують підйом на вершину Maja e Murgës (це прямо над Комані озером) на позашляховику (бо діти не здолають тре пішки, швидше за все), якщо організуємось - поділюсь потім враженнями.

Andy нравится это.
  5. Andy

Симпатии:
    2.838
    Баллы:
    138
    Мені ваш настрій подобається :) . Будемо чекати на ваші враження.
    P.S. Чорногорія теж варта уваги. У 2007 році з неї ми почали свої закордонні мандри на авто . То була ще та історія починаючі з отримання транзитних угорьских та сербських віз та чорногорського туристичного ваучеру і закінчуючи пошуками місця відпочинку та житла по приїзду . Враження у нас були чудові і ми дуже гарно тоді відпочили. У 2019 році ми були там знову , проїздом ( одна ночівля ) і це вже зовсім інша країна в плані і щільності забудови і контингенту відпочиваючих ( багато мордорців ще там і ВНЖ мають) . Але вона лишилася такою ж красивою з чудовим адриатичним морем і горами які місцями особисто мені нагадують Крим.

Я раджу вам , коли буде час і можливості , проїхати її вздовж узбережжя і далі в Хорватію . Мені дуже подобаються місця від св Стефана і до самого кордону з Хорватією.
    Бока которська бухта - це окрема тема, проїдьте її навкруги обов"язково.

Diusia нравится это.
  6. Sergey_bir

Sergey_bir Участник

Симпатии:
    16
    Баллы:
    18
    Всем добрый день! Сил моих больше нет:)! Врач сказал только море на наши уничтоженные короновирусом лёгкие (в октябре 2020 болели всей семьёй серьёзно). Вчера на семейном совете было принято решение....Албания. В 2019 мы уже там отдыхали и ощущения остались неописуемые. Как и в прошлый раз забронировал Ксамил с 6 по 18 июля. Итак выезд планируется из г. Львов в ночь на 5 июля (2 взрослых и ребёнок 12 лет). Нашёл какую-то лабораторию Salutas, где в субботу 3 июля можно сдать и в воскресенье 4 перед отъездом получить ПЛР тест. 5 июля утром переход Дьяково на границе с Румынией. Дальше Сату-Маре-Тимишоара-и переход Ватин на границе с Сербией. Вечером в г. Лесковац (Сербия) ночлег. Кстати, 5 июля нашим ПЛР тестам исполняется уже 48 часов. 6 числа утром старт на Скопье-Охрид. Около обеда пролетаем границу Македония-Албания с временным ПЛР тесом в 72 часа (должен успеть). Дальше всё просто Эльбасан-Влёра-Ксамил. Авто Логан с ГБО. Смущают только возможные увеличенные очереди на переходах, которые добавят время в пути и возвращение назад. Имею ввиду возможность в Албании сделать ПЛР-тест. Ведь если сербы и македонцы пропустят, то на границе с Румынией надо иметь свежие тесты. Возможно кто-то уже располагает информацией? Фухх! Спасибо что дочитали!

7. Andy

Симпатии:
    2.838
    Баллы:
    138
    Тут только "вскрытие покажет". До 05 июля думаю уже будут автотуристы, которые поедут в Албанию и вернутся . Вот будем ждать отчетов , что там и как с этими тестами . Мое личное субьективное мнение, что для обратного транзита тестов требовать никто не будет . Тут ключевой момент, что бы границы были открыты в принципе , а то отпуск может затянутся и ничего с этим не сделаешь. Очередей больших точно не будет . Во первых не все поедут из за общей ситуации с короной и связанного с этим дискомфортом и рисками , а во вторых начало июля это еще не пик сезона . Все будет ок - я уверен.

Sergey_bir нравится это.
  8. Parinte

Parinte Уважаемый

Симпатии:
    161
    Баллы:
    70
    Я взагалі про необхідність наявності конусу перший раз читаю.

9. Diusia

Diusia Уважаемый

Симпатии:
    217
    Баллы:
    68
    1) А для чого тести після Сербії? Наскільки я знаю, крім неї на Вашому маршруті ніхто не вимагає ПЛР
    2) Для чого Вам свіжі тести на кордоні з Румунією по дорозі назад? В румунів нема таких вимог по транзиту (чи вже є?). Дорогою назад Вам потрібні можуть бути тести для проходження укр. кордону, щоб не вставати на самоізоляцію хіба.

І головне: на Дяково цього року не зрозуміла ситуація. З різних джерел чула чутки, що транзитних туристів завертали - вимагали або транзитну візу, або запрошення/право власності на нерухомість/конр'тракт в країні призначення, просто букінг готелю в Албанія не влаштовував румунів(. Наскільки це так - не знаю, але поки що успішних історій по Дяково цього року не чула, тоді як через Угорщину вже чоловік 10 проскочили на Хорватію. Просто майте це на увазі. Якщо на Дяково не пустять, можна на Лужанку рванути.

Мене от дорога назад лякає тим, що не ясно, чи можна в Сербії ночувати, якщо в'їжджаєш з Македонії, щ тестом чи без. А якщо тільки транзит - то махнути Сербію+Румунію чи Угорщину за день без ночівель складно буде(.

По тестам: біля аеропорту львівського стоїть з 9 до 00.00 мобільний пункт унілаб, працюють по ходу в усі дні, результат на наступний день. І ще: дата і час на тесті не здачі тесту, а надання результатів. Тобто Вашому тесту 5.07 буде на 48 год, а 24, якщо Ви його 04.07 отримаєте)

Последнее редактирование: 07.05.2021
    Sergey_bir нравится это.
  10. Diusia

Diusia Уважаемый

Симпатии:
    217
    Баллы:
    68
    Я є відповіла там одразу під коментом, що це опечатка. Мався на увазі знак аварійної зупинки, не конус - сорян ще раз)

11. Sergey_bir

Sergey_bir Участник

Симпатии:
    16
    Баллы:
    18
    Дуже вам дякую за відповідь. Особливо по даті отримання тестів. А от Дяково, та взагалі Румунія насторожує. На сайті https://elenapuzatko.com/na-machine-v-bulgaria/ (не реклама) є інформацію про проїзд Румунії. Там підтверджують Ваші слова стосовно перетину. Мдааа!

Diusia нравится это.
  12. Diusia

Diusia Уважаемый

Симпатии:
    217
    Баллы:
    68
    В телеграмі є канал Украина-Хорватия 2020/21 хлопець писав, що сьогодні їде вночі через Дяково, має тести, букінг і страховку - чекаємо завтра звіту, чи пустили)

Щодо тестів - треба уточнювати в лабораторії, яку вони дату ставлять, про всяк випадок) Я просто в тому ж каналі читала, що ставили дату отримання, а не забору аналізів, що обнадіює)

А як назад по ночівлях плануєте?

13. Sergey_bir

Sergey_bir Участник

Симпатии:
    16
    Баллы:
    18
    Назад так само. Виїзд з Албанії зранку. Вечером зупинка на ночівлю в Сербії (м. Лєсковац). Від того міста до Львова 1000 км через Румунію одним махом. Я так їхав два роки назад. Відмінний маршрут. Але Румунія на сьогодні хвилює. Можливо прийдеться їхати через Угорщину. Ще маю 2 місяці. Буду слідкувати за ситуацією.

Diusia нравится это.
  14. Diusia

Diusia Уважаемый

Симпатии:
    217
    Баллы:
    68
    Для інформації: той хлопець проїхав вночі через Солотвино, мав тести і букінг, кордон зайняв 5 хв)))

По Сербії назад мене просто турбує ось цей пункт:

"
    Дозволено.

З 04.02.2021 року для громадян, які в’їжджають у Республіку з усіх країн світу крім Республіки Албанія, Боснії i Герцеговини, Республіки Болгарія, Республіки Північна Македонія та Чорногорії за умови наявності негативного RT-PCR-тесту Sars-CoV-2, зробленого не пізніше ніж за 48 "

Не до кінця ясно, які умови в'їзду, якщо в'їжджати з Македонії - дозволять ночівлю чи ні. Буду, мабуть, писати листа на консульство.

Sergey_bir нравится это.
  15. Sergey_bir

Sergey_bir Участник

Симпатии:
    16
    Баллы:
    18
    Мені тепер нічого не зрозуміло стало. На офіційному сайті поліції Румунії написано, що на проїзд з України працюють лише два переходи Парубне і Дяково. А тут ще й через Солотвіно можна??? А згідно інформації https://tripadvisor.mfa.gov.ua/ Сербія для українців відкрита повністю. Може, те що Ви цитуєте з приводу в'їзду в Сербію стосується тільки громадян тих країн, а нам проїзд дозволений? Хочеться надіятися. Доречі я минулого разу вертався через Грецію на Сербію. Можливо греки будуть пускати транзитних туристів...

Последнее редактирование: 08.05.2021
  16. Diusia

Diusia Уважаемый

Симпатии:
    217
    Баллы:
    68
    По Румунії: згідна, на карті транзитних шляхів ніби нема, але я писала листа пару тижнів тому на румунську прикордонну поліцію і вони відповіли, що транзит можливий через Halmeu, Sighet, Siret.

По Сербії - так я з цього сайту цитату і навела. І там написано, якщо Ви виїжджаєте не з Албанії, то можна в'їжджати при наявності тесту. А якщо з Албанії?) Для мене не очевидно тут.

Rafael и Sergey_bir нравится это.
  17. Alexander

Alexander Новичок

Симпатии:
    14
    Баллы:
    3
    Доброго дня.
    Можливо комусь допоможу з відповідями на питання, які тут задають на основі нашого минулорічного досвіду подорожі в Албанію.
    Наша подорож відбулась з 28.08.2020 по 12.09.2020. Тести на Ковід не робили, так як Албанія не вимагала їх. Старт розпочався з Луцька. Перша ночівля відбулась в Берегово, де вибирали на який кордон поїдемо. Вирішили їхати через Румунію і спробувати перейти на КПП Солотвино, так як на той момент на Дяково черги були по 10 годин і більше. Вставши зранку я придбав онлайн румунську віньєтку і о 04:30 виїхали в сторону Солотвино. Приїхавши на КПП ми були здивовані побачивши, що воно абсолютно пусте. Навіть подумали, що вони не працюють. Але все пройшло без проблем. З собою ми мали роздруковані 2 броні: на 3 дні в Саранді неоплачена (але на Букінгу вказано, що кошти заморожені) і на 7 днів неоплачену (яку ми після переїзду КПП відмінили). Румуни питань лишніх не задавали навіть дали пам'ятку для транзитного проїзду. О 7 ранку ми вже їхали в сторону Сербії. Ми прибули на КПП Моравіца-Ватин о 15 годині. І знову ж жодної машини ). Тільки прикордонник спитав нас за тести. Відповіли, що Румунію проїхали за 8 годин транзитом і не плануємо ночувати у Сербії. Пропустив. Через годину вже їхали по автобану в сторону Македонії. По дорозі заїхали на АЗС і забронювали житло в Скоп'є. Десь о 20 годині заїхали в Македонію. На кордоні жодних питань. Ми навіть з авто не виходили. Через пів години вже були в столиці. Другий день ми виділили для огляду Скоп'є і каньйону Матка. На нічліг приїхали в Охрид. Третій день розпочався з огляду Охриду. Далі вирушили в сторону Албанії на КПП Светі-Наум. Ми продовжили нашу подорож до Саранди через місто Корча та, напевно, найгарнішу дорогу в Албанії - SH75. По дорозі заїхали на термальні джерела в Бень'є. Затемна прибули в Саранду. Далі наші маршрути були:
    4 день: Саранда - Ксаміль - Бутрінт - Саранда;
    5 день: Саранда - Гірокастра - Саранда;
    6 день: Саранда - Дермі;
    7 день: Дермі - Ллогарський перевал - Вльора;
    8 день: Вльора - Археологічний парк Апполонія - Берат - Дуррес;
    9 день: Дуррес - мис Родона - Круя - Шкодер
    10 день: Шкодер - Нац. парк Сес / Теті (Thethi) - Шкодер
    11 день: Шкодер - озеро Коман - Тірана
    12 день: Тірана - Дуррес
    13 день: пробули весь день на пляжі в Дурресі.
    І зранку на 14 день вирушили додому. Вирішили їхати Угорщиною замість Румунії. По Албанії їхали назад через Ельбасан на КПП Кафасан. Далі на Скоп'є і в Сербію. В дорозі забронювали житло перед Угорщиною, в містечку Палич. Десь о 21 годині ми туди прибули. О 7 годині виїхали до кордону. Через годину вже були в Угорщині і купляли віньєтку для проїзду. Напевно це був найдовший перехід кордону за всю поїздку (десь 50 хв). Ну а далі на Чоп і додому. ДІЮ ставити не довелось (хоча нам і не пропонували), так як під час нашої подорожі Албанія перемістилась в зелену зону. Ось так і закінчилась наша подорож. Все житло ми бронювали за день до приїзду в місце ночівлі, так як маршрут трохи коригували.

Последнее редактирование: 08.05.2021
    Diusia и Rafael нравится это.
  18. Rafael

Rafael Уважаемый

Симпатии:
    96
    Баллы:
    50
    Я планирую на конец августа(еси все будет ок) в Черногорию, в Котор, а потом на Албанию, Ксамиль.
    Изучал летом 2019 года этот маршрут через Черногорию, но в итоге просто поехали на Ксамиль через Болгарию.
    Два раза просто в Албанию с заездом в Охрид уже как то скучновато. Дети уже подросли немного, можно покружить уже Балканам

19. igorokkk

igorokkk Уважаемый

Симпатии:
    122
    Баллы:
    70
    прийміть до уваги що дорога від Белграду до Подгориці займе майже цілий день. Но воно того варто. Краєвиди суперові, хочеться зупинятись за кожним новим поворотом. тунелів багато. Обовязково по дорозі проїхати міст Джуджевича. По маршруту є цікава набережна в Ульцині. Є замок на горі. Море там тільки прозоре, нічого цікавого. Взагалом варто проїхати.

Diusia нравится это.
  20. Tanya

Tanya Новичок

Симпатии:
    0
    Баллы:
    1

Поделиться этой страницей