Албанiя 2021 / Албания 2021

Тема в разделе "В Албанию на автомобиле", создана пользователем Andy, 26.01.2021.

1. Tanya

Tanya Новичок

Симпатии:
    0
    Баллы:
    1
    Напишите, пожалуйста, подробнее о поездке в нац. парк Сес/Тети (Thethe)

2. Alexander

Alexander Новичок

Симпатии:
    14
    Баллы:
    3
    На Сес ми поїхали в понеділок. І це був не зовсім підходящий день, що навіть там туристичне бюро не працювало. Ми обмежились лише походом на водоспад, але поїздка цього вартувала. На останніх 12 км. дороги до Сес проводять ремонтні роботи. Велика вірогідність черкнути дно машини з низьким кліренсом. Цей відрізок ми їхали більше години.

Diusia и Tanya нравится это.
  3. Parinte

Parinte Уважаемый

Симпатии:
    161
    Баллы:
    70

ДЕ Ж ТИ БУВ З СВОЇМ ДОПИСОМ ТОГО РО КУ.
    МЕНІ МАБУТЬ САМЕ ТАКОГО І НЕ ВИСТАЧАЛО, ЩОБ РВАНУТИ В КСАМІЛ.

Diusia нравится это.
  4. Diusia

Diusia Уважаемый

Симпатии:
    217
    Баллы:
    68
    Так тут і був) Гляньте гілку за 2020 рік - людина там той самий маршрут описала, при чому 12.09 - як тільки повернувся) Не кажучи про те, що в групі писали ще тоді, що через Солотвино їдуть. Шкода, що Ви не наважились минулого року( Бажаю таки рванути цього!

Parinte нравится это.
  5. Kvoterbek

Kvoterbek Участник

Симпатии:
    13
    Баллы:
    18
    А что известно про транзит через Джурджулешты или про паром Орловка — Исакча ?

6. b2k

b2k Участник

Симпатии:
    30
    Баллы:
    18
    Щось я начитався і геть не розумію яким маршрутом їхати.... Вже голова закипає))) Планував через Лужанку і далі по автобану, але лякають великі черги і зовсім не хочеться витрачати багато годин перед кордоном... Відносно маршруту по Румунії як я зрозумів, то там зовсім інші дороги і вони займають набагато більше часу.
    Чи реально дотягнути за день наприклад від Солотвино до Ніш(там вже забукав готель) ?

І що хочу спитати про список на поїздку щоб нічого не прогавити.
    1. Зелена карта.
    2. Тести (про всяк випадок).
    3. Він'єтки( за потреби).
    4. Підтвердження бронювання житла.
    Що ще?

також не можу зрозуміти, по поверненню в Україну потрібно обо робити тести або самоізоляція, вірно?

Diusia нравится это.
  7. Diusia

Diusia Уважаемый

Симпатии:
    217
    Баллы:
    68
    По маршруту:
    1. Від Дяково до Ніша точно реально дотягнути, ми так 2 роки їдемо. + від Дяково Ви можете звернути на Петеа і заїхати в Угорщину, а там по автобану - це щоб по Румунії не повзти. Минулого року це був найкращий варіант. Від Солотвино до Ніша не їхала, але, думаю, реально, просто досить довго (ми від Дяково до Ніша їдемо з зупинками 9-10 год).
    2. Черги на разі шалені лише на Чопі, Лужанка виглядає адекватно, так що не відкидайте Угорщину може ще))) Я монітор черги на сторінці фб - вони тричі на день постять +- адекватну інфу (порівнюю з камерами): https://www.facebook.com/zahidnuy.kordon/
    3. По документах - румуни більше нічого не просять, з того, що читала цього року )і з власного досвіду минулого). Раджу букінг роздрукувати румунською і угорською - про всяк випадок. Угорці англійської не знають. На сайті змінюєте мову і підтвердження перекладається. Угорці часом за гроші питають (50євро на людину в день, мін 500) - треба мати або готівку, або виписку, я так розумію. Дехто писав, що у них таке питали, не у всіх.
    4. По тестах - на разі, треба. Недавно летіла з Туреччини, схема така: на кордоні просять або показати негативний тест, або поставити додаток "Вдома". Якщо ставите додаток, у Вас є 24 год, щоб підтвердити свою геолокацію - це буде Вашим місцем самоізоляції (тобто приїжджаєте додому і натискаєте там кнопку "я на місці"). Далі або 2 тижні вдома сидите, або здаєте тест і в разі негативного - ізоляція знімається. Ми здали ще за тих 24 год тест, на наступний день прийшов результат і за 1-2 год в додатку відобразився. Але набагато зручніше було б просто з ним в'їжджати - якщо в Албанія не шалені ціни, думаю, є сенс там зробити. Крім того, на разі ночівля в Сербії без тесту неможливо, а махнути з Македонії в Україну без ночівель буде дуже важко.

b2k и Sergey_bir нравится это.
  8. Sash

Sash Новичок

Симпатии:
    5
    Баллы:
    3
    Хто знає, скільки часу румуни дають на транзит ?

9. Parinte

Parinte Уважаемый

Симпатии:
    161
    Баллы:
    70
    На одній з албанських сторінок у ФБ по перерахунку на грн. тести в Албанії утричі дорожчі.

Diusia нравится это.
  10. Parinte

Parinte Уважаемый

Симпатии:
    161
    Баллы:
    70
    qwrdh.png

Diusia нравится это.
  11. Diusia

Diusia Уважаемый

Симпатии:
    217
    Баллы:
    68
    Читала, що 24 год, але за словами людини, яка проїхала транзитом, офіційно не бачила часу ніде.

12. Diusia

Diusia Уважаемый

Симпатии:
    217
    Баллы:
    68
    То печаль-біда щодо цін( Думаю, є сенс ще в Македонії пошукати.

b2k нравится это.
  13. Sergey_bir

Sergey_bir Участник

Симпатии:
    16
    Баллы:
    18
    Капець! Повне руйнування планів. На мою сім'ю з трьох чоловік необхідно 3 тести туда плюс ковідна страхівка. Це +- 4000,00 грн. Назад виходить ще 210 Євро. Разом це більше ніж 300 Євро...Албанці самі себе позбавляють туристичного сезону.

Rafael нравится это.
  14. b2k

b2k Участник

Симпатии:
    30
    Баллы:
    18
    А якщо тупо забити, чим це загрожує? штраф при виїзді з країни?

15. Turbo

Turbo Активист

Симпатии:
    39
    Баллы:
    38
    нема штрафу, тест робиться для інших країн по дорозі назад. А також для перетину українського кордону, або потім самоізоляція і тест у нас.

16. Diusia

Diusia Уважаемый

Симпатии:
    217
    Баллы:
    68
    Я так розумію, про це і йде мова: по дорозі назад, Сербія вимагає негативний тест, якщо хочеш заночувати в них. І от цікаво, що буде, якщо заїхати без тесту (типу "транзитом"), але залишитись на ніч. Цікаво, чи будуть на виїзді перевіряти тест, і що буде за його відсутності.

17. Turbo

Turbo Активист

Симпатии:
    39
    Баллы:
    38
    Мав на увазі, що не буде штрафу при виїзді з Албанії, якщо не робити там тест. Що буде в Сербії нікому не відомо, думаю кому як повезе. Так як було в минулому році, також казали, що Сербія не буде пускати без тесту, а по факту ніхто нічого навіть не питав.

18. Art-S

Art-S Новичок

Симпатии:
    0
    Баллы:
    1
    Мені теж цікаво. Але можна ж і не ночувати у Сербів, а заночувати у Македонії і потім вже в Західній Україні.
    Мене наразі ще найбільше цікавить питання про тести для Румунів. Вони ж начебто для транзиту їх не вимагають. А як воно на практиці?

19. Turbo

Turbo Активист

Симпатии:
    39
    Баллы:
    38
    Все залежить від черг на кордонах, якщо довго стояти на кордоні, то тяжко буде доїхати з України то Македонії.

20. Andy

Andy Администратор Команда форума

Симпатии:
    2.838
    Баллы:
    138
    Українці в Албанії, то крихта від загального потоку туристів ( це вам не Болгарія :) ). В основному в Албанію їдуть італійці, німці, поляки та дуже багато скандинавів. У них у всіх вже є чи будуть "паспорти вакцінації". Вони не будуть витрачати своі гроші на тести , довідки і таке інше.

Поделиться этой страницей