Албанiя 2021 / Албания 2021

Тема в разделе "В Албанию на автомобиле", создана пользователем Andy, 26.01.2021.

1. Turbo

Turbo Активист

Симпатии:
    39
    Баллы:
    38
    Згоден, на тому фоні туристів з інших країн, можна сказати, що українців там нема.

2. Sash

Sash Новичок

Симпатии:
    5
    Баллы:
    3
    Ковідна стаховка - це обов'язково, чи то Ваше побажання?

3. Diusia

Diusia Уважаемый

Симпатии:
    217
    Баллы:
    68
    Офіційно для транзиту Румунією і Угорщиною не потрібно тесту і вони не зможуть надати жодного документу (станом на сьогодні), який би стверджував зворотнє. Крім того, з досвіду минулих років, коли ти вертаєшся додому, то прикордонники вже більше через пальці дивляться на тебе. Було б дивно, якби вони з України в Румунію пускали без тестів (а такий досвід цього року вже був), а назад вимагали тести).

Andy нравится это.
  4. Diusia

Diusia Уважаемый

Симпатии:
    217
    Баллы:
    68
    Чоловік, який через Солотвино минулого тижня їхав, писав в телеграм, що на транзитній посвідці в нього було написано "24 год". Більше ніде інфи про це знайти не могла.

Sash нравится это.
  5. Turbo

Turbo Активист

Симпатии:
    39
    Баллы:
    38
    Він без тесту їхав?

6. Sash

Sash Новичок

Симпатии:
    5
    Баллы:
    3
    Виходить так, що в Румунії також, як і в Угорщині, можна переночувати в авто на заправці, часу на транзит достатньо, на відміну від Сербії, де транзит - 12 годин.

7. Diusia

Diusia Уважаемый

Симпатии:
    217
    Баллы:
    68
  8. Andy

Andy Администратор Команда форума

Симпатии:
    2.838
    Баллы:
    138
    Аналогічний досвід, але треба пильно дивитися, щоб вони ставили відмітку про перетин кордону / виїзд з шенгенської зони. А то потім, наступного разу , можуть бути варіанти .....

Diusia нравится это.
  9. Sergey_bir

Sergey_bir Участник

Симпатии:
    16
    Баллы:
    18
    Страховий поліс для подорожуючих за кордон надає спеціальний захист на випадок інфікування COVID-19 під час подорожі за кордон. Даний захист включено у всі поліси туристичного страхування для подорожуючих за кордон і включає в себе: діагностику, лікування, медичну евакуацію.

10. Andy

Andy Администратор Команда форума

Симпатии:
    2.838
    Баллы:
    138
    В Албаніі лікування безкоштовне у тому числі і для туристів. Але можливо при перетині кордону треба , щоб страховка була. Ми завжди їх робимо і навіть для транзитних країн.

Diusia нравится это.
  11. Sash

Sash Новичок

Симпатии:
    5
    Баллы:
    3
    Мій автомобільний навігатор показує найшвидший шлях в Дуррес через Угорщину, Боснію і Герцеговину і Чорногорію. Хто щось може розказати за Боснію, бо з іншими країнами більш-менш зрозуміло. Не бачив, щоб хтось взагалі на форумі піднімав питання подорожі через цю країну. Так, Сербія чи Боснія? В кого які думки будуть?

12. Parinte

Parinte Уважаемый

Симпатии:
    161
    Баллы:
    70
    Кинь маршрут яким веде.
    На разі скажу, що там найдешевше пальне. З Мокрої Гори можна заїхати, щоб заправитися і знову виїхати. https://goo.gl/maps/nJ63ftvQokpXRuJY9 Потім знову ч\з БіГ на Дубровнік, а далі вниз побережжям до Албанії. Це мій колишній кусок маршруту.

13. Diusia

Diusia Уважаемый

Симпатии:
    217
    Баллы:
    68
    Думаю, з тестом, бо він в Сербію їхав (кінцевий пункт).
    Дешевше, ніж в Македонії?
    Щодо Боснії: не їхали нею, але врахуйте, що там зараз для ночівлі теж вимагається ПЛР (як і в Сербії).
    Я особисто не бачу перева в БіГ, за винятком хіба що різноманіття за вікном: по Сербії до Македонії Ви майже весь час їдете автобаном, тоді як по Хорватії (я так розумію, у Вас там між Угорщиною і БіГ ще Хорватії шматок), БіГ, ЧГ там різні якісь ділянки дороги, хз. Я би особисто їхала через Сербію-Македонію, з заїздом на Охрид (якщо Ви ще там не були).

Sergey_bir и Sash нравится это.
  14. b2k

b2k Участник

Симпатии:
    30
    Баллы:
    18
    то підкажете що я упустив?))) Наче читав що треба попередньо заповнювати якісь листи, чи це в певні країни? я щось не дуже зрозумів.
    І стосовно підтвердження броні житла, я домовлявся за житло безпосередньо з власником поза букінгу, чи є якісь вимоги щодо самого підтвердження? Власнику ще буду писати стосовно цього питання

15. Diusia

Diusia Уважаемый

Симпатии:
    217
    Баллы:
    68
    Нічого не пропустили)
    1. Листів спеціальних принаймні в Угорщину, Румунію, Сербію, Македонію і Чорногорію не треба (не знаю, як саме Ви поїдете). Для ночівлі в Сербії треба тест.
    2. Щодо підтвердження бронювання - було б добре мати роздруківку з букінгу, при чому якщо через Угорців поїдете - угорською. Можливо, цей Ваш власник має там житло (на букнігу чи airbnb) і Ви там забронюєте, роздрукуєте, а потім скасуєте? Румуни мало на то дивились минулого року, а от угорці можуть домахатись, краще перестрахуватись. Не кажу, що точно так не пропустять, може, хтось мав досвід і поділиться, просто від них всього можна чекати.

16. Sash

Sash Новичок

Симпатии:
    5
    Баллы:
    3
    Так ви праві. По цьому маршруту ще доведеться їхати через Хорватію, щось зразу не замітив, а це додатковий час на перетин кордону. Тому через Сербію однозначно. Але тепер вибір - Чорногорія чи Македонія. По часу майже однаково. За Охрид багато чув позитивних вражень, як і за Чорногорію. Зокрема, мій знайомий розказував, який їхав через Чорногорію вночі, про прекрасні місцеві краєвиди і радив обовязково проїхатися тими шляхами, але бажано в день. На разі, ці дві країни приймають вільно туристів. Тому для себе вирішив: туда - через Чорногорію, назад - через Македонію.

Andy и Diusia нравится это.
  17. Sash

Sash Новичок

Симпатии:
    5
    Баллы:
    3
    Ще цікавить, як там фіксують недотримання ПДР, а саме за перевищення швидкості? Чи є там камери автофіксації і де? Цікавлять різні країни (Угорщина, Румунія, Сербія, Чорногорія, Албанія, Македонія). За розміри штрафів проінформований. Як розказували знайомі, що їх раз угорці зупинили, але вони говорили виключно українською. Угорці їх не розуміли і відпустили. Але може то був одинокий випадок? Якщо хтось проштрафився, чи він оплатив його і як? Знаю, багато хто скаже - не порушуй і буде тобі щастя. Але, все ж таки...

18. b2k

b2k Участник

Симпатии:
    30
    Баллы:
    18
    скоріш за все одинокий))
    оплата та контроль в різних країнах може бути різний. Ймовірно що при виїзді з країни змусять сплатити, або вийде виїхати так, але можуть виникнути складнощі в майбутньому.
    Та все ж таки краще не порушувати, або принаймні робити як місцеві)))

19. Turbo

Turbo Активист

Симпатии:
    39
    Баллы:
    38
    Скрізь фіксують камери, сам бачив як в Сербії перекривали дорогу, пускали в об'їзд через карман відпочинку, а там всіх порушників зупиняли, там їх було чимало. В Албанії, якщо Ви там ще не були, правил ніхто не дотримується, приїдете зрозумієте), але і поліція не чіпає.

20. Parinte

Parinte Уважаемый

Симпатии:
    161
    Баллы:
    70
    Проїхавши Албанію від Чорногорії до Греції не побачив жодного працюючого світлофору. У них в поліцію іде працювати мабуть той хто вийшов на пенсію, типу, як у нас в охорону. По крайній мірі таке моє враження. Дуже лояльні.
    У Сербії окрім фіксування по маршруту, ще є поняття проходження країни без перевищення швидкості. А саме.
    Фіксується на кордоні час в'їзду в країну.
    Якщо на виїзд з країни ви прибули швидше, чим повинні були її проїхати згідно правил, то вам випишуть штраф прямо на кордоні.

Поделиться этой страницей