Албанiя 2021 / Албания 2021

Тема в разделе "В Албанию на автомобиле", создана пользователем Andy, 26.01.2021.

1. Александр К

Александр К Активист

Симпатии:
    79
    Баллы:
    43
    Род занятий:
    Ит
    Всем привет.

Смотрю на форуме одни и те же лица и ники )))

Вспоминая прошлый год, про жаркие квесты и посты. Про то, как кто пробивался и кто переживал ехать не ехать.
    С некоторыми даже встретились в Ксамиле, Андриан привет!)

На время почувствовал себя часть какой-то "Албанской " семьи.

Всем желаю удачного албанского или какого-либо другого отпуска 2021 !!! ))

П.С. сам еще не решил где будем в этом году, может даже дома на даче...но это не точно!

Андріян, Diusia и Andy нравится это.
  2. Diusia

Diusia Уважаемый

Симпатии:
    217
    Баллы:
    68
    Про алабая не скажу - ми свою корсо не ризикуємо брати, бо може ще на кордоні зїсти когось, хто не так на неї гляне чи різкий рух рукою зробить, про поведінку на пляжі взагалі мовчу (ох, то болюча тема, я теж мріяла з нею подорожувати, але в нас виросла дуже гонорова дівчинка з загостренними охоронними інстинктами(

Але загалом - їхати звичайно!!! Минулого року ще не ясно якось було, цього точно їхати! Єдине, треба добре уточнити, на якому КПП є вет лікар - пам'ятаю, в телеграм каналы по Хорватії минулого року це жваво обговорювали і в людей були якісь нюанси в Дякове та румунських кордонах загалом, але на угорському ніби ок було. Можливо, є сенс в той тг канал доєднатись і пошукати там - цього року вже теж це питання піднімали і люди з хаскі принаймні їздили) Канал 'Украина-Хорватия 2020/21'.

Kruhlyk и Andy нравится это.
  3. Diusia

Diusia Уважаемый

Симпатии:
    217
    Баллы:
    68
    Я теж з такою теплотою наші переписки минулого року згадую, реально як сім'я) Або клуб якийсь закритий трохи навіжених албано-любителів-шукачів-пригод)))) І в групі цій дійсно якась така добра і сімейна обстановка, дякую всім і гарних подорожей цього року!

Serkrsa, Rafael, Sergey_bir и 4 другим нравится это.
  4. Andy

Andy Администратор Команда форума

Симпатии:
    2.838
    Баллы:
    138
    Так завжди коли нема "комерціі" :) . Я радий що маю змогу підтримувати цей ресурс і що він приносить якусь користь . Тоді в 2012 році формат вєб форуму мені здався найкращім ( та і каналів тоді ще не було , чи вони були не так розповсюджені) . Мій старший ( йому 21 рік) каже що ті всі твої форуми то для пенсіонерів... телеграми , тік токи та інстаграми - оце сила :).
    Може колись зробимо пікнік десь на узбережжі Албаніі усім нашім балканським клубом ..... мріі...мріі.
    Вхід/ в"їзд буде по рамках клубу :) . Так що замовляйте у кого нема !
    https://forum.aboutbalkan.com/threads/3357/

Nazar1981, Sergey_bir, Андріян и 4 другим нравится это.
  5. b2k

b2k Участник

Симпатии:
    30
    Баллы:
    18
    Ще й яку користь! Дуже-дуже корисна інформація на форумі! Я в минулому році почав тут збирати інформацію за пів року до запланованої подорожі, нажаль багато чого вже встиг забути, але й ситуація внесла свої правки, проте я впевнений що все буде добре і ми зможемо нормально подорожувати як це було в доковідні часи

Serkrsa, Андріян и Andy нравится это.
  6. Kruhlyk

Kruhlyk Активист

Симпатии:
    27
    Баллы:
    28
    В 2019 році ми в'їздили в Румунію через Парубное-Сирет, то ні документів, ні самого нашого алабая ніхто не дивився. Правда на зворотньому шляху в Рені українські прикордонники нас вимучили по повній програмі.

Andy нравится это.
  7. Kruhlyk

Kruhlyk Активист

Симпатии:
    27
    Баллы:
    28
    Щодо собаки з радістю допоможемо. Ось звіт пр нашу подорож Румиунією. http://tema.in.ua/article/12454.html Є відповідна група в ФБ, якщо треба, дам посилання. Ми продовжуємо думати, куди їхати. В Алюанію чи в Карпати.

Andy нравится это.
  8. Andy

Симпатии:
    2.838
    Баллы:
    138
    Дуже дякую - почитаю.

9. Andy

Симпатии:
    2.838
    Баллы:
    138
    Десь два роки тому я вирішив здійснити мрію і завести домашній зоопарк - кота та цуценя одночасно ( мишей ловити та хату охороняти :) ).
    Думали гадали , яка ж порода нам підійде більше . У фіналі був Алабай ( побоялись в кінці кінців бо це перша в нас собака) , Коне Корсо та Малінуа.

Diusia нравится это.
  10. Andy

Симпатии:
    2.838
    Баллы:
    138
    А собака з вами в авто у спеціальному боксі, чи вільно ( на сидінні /в багажнику). Що кажуть правила дорожнього руху в Европі , як треба перевозити собаку в авто ?

11. Anna

Anna Участник

Симпатии:
    19
    Баллы:
    21
    Добрый день Andy. Маршрут прописала, но ответ от вас не получила:(

Andy нравится это.
  12. Andy

Симпатии:
    2.838
    Баллы:
    138
    Добрый День . Я позже вечером после работы почитаю и отпишусь.

13. Sash

Sash Новичок

Симпатии:
    5
    Баллы:
    3
    Щодо 2 дня - буде дуже важкий прохід. Карта гугл показує безперервний шлях в 13 годин. А ще треба врахувати в плюс: перетин 3-ох кордонів (а зараз згідно відгуків великі черги не тільки на українсько-румунському кордоні), необхідні зупинки, а також можливі затори, так як даний шлях не проходить через автомагістраль. Також ця дорога не є простою і може швидко втомити. Я як варіант розглядав: від Берегово до Куманово (Македонія) там шлях в 11 годин, а ще суцільна автомагістраль. Хоча через черги на кордонах також не до кінця впевнений. Буду моніторити черги на кордонах, а там побачу.
    P.S. Я не переконую, то є моя особиста думка.

Також треба врахувати, що заїзди до готелів до 22 чи 23 години і можна просто не встигнути, навіть якщо виїхати на світанку.

Последнее редактирование модератором: 26.05.2021
    Diusia нравится это.
  14. Parinte

Parinte Уважаемый

Симпатии:
    161
    Баллы:
    70
    Від Куманово до Скоп'є км. до 50 і це +пів години їзди.
    З готелями можна домовитися про пізній заїзд. Але...
    Це дійсно буде важкий день для такого прогону.
    Я б обирав ночівлю в Сербії не проходячи македонського кордону. Маю певний досвід двогодинного стояння у 2017 чи 2018 р. І натовпи дтей та підліків - біженців близького сходу, які снували між машинами випрошуючи милостиню. Останнє не факт, що і зараз так, але думаю буде простіше до третього дня (173 км) додати 50 км. до години їзди + проходження кордону. Але це буде простіше зробити зранку, чим дотягувати вечором насилу маршрут.

15. Sash

Sash Новичок

Симпатии:
    5
    Баллы:
    3
    Для ночівлі в Сербії потрібні ПЛР-тести, а це додаткові затрати часу та фінансів.

16. Parinte

Parinte Уважаемый

Симпатии:
    161
    Баллы:
    70
    А ви з України їдете без тестів???

17. Anna

Anna Участник

Симпатии:
    19
    Баллы:
    21
    На данный момент разница во времени всего в 1 час, через Румынию дольше, но очереди через Дьяково пока нет... на границе Сербия-Македония (на данный момент) есть. По поводу Куманово или Скопье, так они совсем рядом... если ночевать в Сербии, то нужно сдавать тесты, это почти 3000 грн, ехать через венгров, виньетка 10 евро, у румын 3 евро... Ехать будем в воскресенье, надеюсь, что трафик будет меньше, чем в будний день...

18. Sash

Sash Новичок

Симпатии:
    5
    Баллы:
    3
    Так, без тестів. Албанія і транзитні країни цього не вимагають, тоді для чого робити?

19. Sergey_bir

Sergey_bir Участник

Симпатии:
    16
    Баллы:
    18
    Советую Вам второй день пересмотреть. В 2019 году выезжал из Берегово на Дяково-Сату Маре-Тимишоара-Ватин-Лесковац (Сербия). Это около 750 км. Выезжал в 7 утра. В Лесковац прибыли около 9-10 часов вечера. И это при том, что в 2019 году на КПП Дяково и КПП Ватин проход занимал не больше 20 минут. PS. По Румынии: дороги хорошие, но ограничение скорости. Только в районе Тимишоры есть кусочек автобана.

Diusia нравится это.
  20. Parinte

Parinte Уважаемый

Симпатии:
    161
    Баллы:
    70
    Зрозуміло. На цей маршрут без варантів. Тягнути до Македонії. А при форс-мажорі передрімати годинку\другу на якійсь із заправок.

Поделиться этой страницей