Албанiя 2021 / Албания 2021

Тема в разделе "В Албанию на автомобиле", создана пользователем Andy, 26.01.2021.

1. Diusia

Diusia Уважаемый

Симпатии:
    217
    Баллы:
    68
    Ми цього року придивляємось до Лукове - нова і не така попсова локація (сподіваюсь). Там забронювали кемпінг Gate to Horizon, писали їм в фб, чуваки норм англійською одразу відповідають: https://www.facebook.com/Llaka.E.Bredanit

Andy нравится это.
  2. Diusia

Diusia Уважаемый

Симпатии:
    217
    Баллы:
    68
    Дермі на разі - моє улюблене місце в Албанії. Але врахуйте, що воно дорожче, ніж в середньому курорти по Албанії, тому чи вигідно туди їхати - хз, бо ціни близькі до Хорватії. Ми живемо біля пляжу Дрімадес, але не на першій лінії (я якраз люблю жити подалі від пляжу, десь "в глуші"), але на першій лінії там є кілька готелів - загуглітль на гугл мепс Drimadhë Beach і гляньте готелі вздовж пляжу, раптом щось приглянеться. Сам пляж широкий і тусовочний, за спиною у Вас буде якраз перевал Ллогара), але якщо пройтися в сторону Palase beach, то є кілька маленьких "типу бухт", де майже нема людей)

Загалом від Дермі близько до Gjipe і Grama Bay, які дехто вважає найгарнішими пляжами в Албанії. Туди можна взяти катер від ресторану Luciano в Дермі (і то в принципі найпристойніший там ресторан на узбережжі, імхо), до Джіпе можна також доїхати машиною і пройтися, але то трохи фізично виснажливо, якщо з дітьми.

Ну і поруч є пляж Palasa - і там взагалі топ по цінах з точки зору проживання, але для цікавості можна теж глянути) То вже так гламур-гламур албанський.

Kvoterbek нравится это.
  3. Diusia

Diusia Уважаемый

Симпатии:
    217
    Баллы:
    68
    Сьогодні в телеграмі Албанія-ЧГ вв'язалась в перепалку щодо того, що "Албанія - то фуфло, нашо туди взагалі їхати". Курва, як мене харять люди, які приходять в групу по Албанії тільки для того, щоб сказати, яка Албанія "не достойна", при чому частина з них навіть там не були) За що люблю цю групу, що тут нема такого. І не можу змовчати, коли таке бачу)))

4. b2k

b2k Участник

Симпатии:
    30
    Баллы:
    18
    Та не беріть близько до серця. Людей багато і всі різні))))

Diusia нравится это.
  5. b2k

b2k Участник

Симпатии:
    30
    Баллы:
    18
    Друзі, хто їздить з дітьми дайте будь ласка пораду, хто як вирішує питання харчування в дорозі, враховуючи що планую їхати все ж таки через Угорщину. Я от начитався стосовно їх відношення до провозу продуктів(хтось норм везе і канапки і крупи і йогурти, а когось за яблуко нагинають) розказав дружині і в неї повний ступор, так що ж таки можна везти і чим нас годувати))) Точно зрозумів що м’ясо, молочне, багато фруктів, шоколад не можна( а от цукерки можна чи ні)

6. Diusia

Diusia Уважаемый

Симпатии:
    217
    Баллы:
    68
    Пару яблук в дорогу можна. З солодкого беремо льодяники і вафельки.

Загалом в дорозі особливо не їмо, перекусили яблуками, попили води/чаю і чекаємо на обід на заправці в Угорщині. Там же ж купуємо йогурти питні, там можна і сендвіч запаковані взяти, якщо критично щодо канапок, ну і вже до Сербії можна перебитись, а там собі спокійно купити в супермаркеті все, що хочеться і їсти собі:) Крім угорців ніхто далі продукти в нас не перевіряв (взагалі сумки не відкривали).
    Ну але в нас дітям 6 і 8 р, з меншими не знаю. Але, думаю, якщо дитина зовсім маленька, то всякі там пюрешки і тп можна пояснити прикордонникам, що це в дорогу. Загалом тої Угорщини не так багато)

b2k нравится это.
  7. Andy

Andy Администратор Команда форума

Симпатии:
    2.838
    Баллы:
    138
    Беремо повний холодильнил йогуртів, соків , печива та канапок з усім чим бажаемо. Ніхто не разу на кордоні нічого не конфісковував.
    Також у нас з собою завжди мультіварка і подовжувач ( на випадок, коли не мае кухні - виставляемо мультиварку на балкон і вона собі там працює потихеньку по встановленній програмі). На ранок суп чи кашу пакуемо по ланчбоксам ( суп в скляні звичайні банки) і вперед. Такий підхід це не заради єкономії, а тому що у дорозі не завжди можно організувати повноцінне харчування ...а переїзди у нас бувають по кілька днів. Але є у нас і наші знайомі улюблені та перевірені місця де ми харчуемося . Якщо таке місце по маршруту , тоді не готуємо. Ще фрукти по можливості сезонні.

b2k нравится это.
  8. Andy

Симпатии:
    2.838
    Баллы:
    138
    Коли на пляж туди їздили з Саранді , бачив вказівник на цей кемпінг ...теж думав про нього і навіть тема у нас ту є.
    А ви з наметом їдете на весь час відпочинку , чи комбінуєте з готелями?

9. Diusia

Diusia Уважаемый

Симпатии:
    217
    Баллы:
    68
    На пару днів - комбінуємо з готелями до і після) Це для нас експеримент буде, ще з дітьми в наметах не відпочивали, не знаю, як піде))) Але на всю відпустку точно б не ризикнула брати неперевірене місце;)

І як Вам Лукове? По фотках чомусь вода там якась "не така", чи мені здалося?)

10. Mila

Mila Участник

Симпатии:
    9
    Баллы:
    13
    Не обращайте на них внимания, пусть Албания не достойная. Меньше будут ездить нам лучше. Я когда такое слышу, отвечаю каждому своё. Люди обычно так говорят которые прилетели и сидят на одном месте. А Албанию нужно проехать на машине и это кайф. Нам также говорили о Грузии, но мы в неё влюбились. Так как объездили все что могли. А Вам лучше не вступать в споры с такими людьми, а отморозится и нервы будут спокойнее. Мы же знаем что Албания - классная

Diusia нравится это.
  11. Turbo

Turbo Активист

Симпатии:
    39
    Баллы:
    38
    Також їздили на цей пляж з Саранди, нам там дуже подобається, людей мало. А вода там така сама.

Andy нравится это.
  12. Andy

Симпатии:
    2.838
    Баллы:
    138
    Там так само класно як і у Борш, але пляж не такий довгий ( Борш - 7 км ). Та е місця де галька дуже подрібнена ( наче гречана каша) і приємніше ступати ногами , але думаю що це все швідкозмінне бо море катає це каміння туди сюди. Але це мова про пляж Лукове . У кемпінга свій пляж , але по фото і відгукам теж найс .
    Також зауважу, що якщо винаймати житло в Лукове , до пляжа дуже далеченько і ногами точно НІ. бо ще схил крутий . Там саме класно жити прямо на березі і до речі на самому пляжі Лукове е теж місце для неаметів та кемперів.

Diusia нравится это.
  13. Andy

Симпатии:
    2.838
    Баллы:
    138
    Все, я "психанул" и решил эту проблему ( ну мне кажется что решил :) ) .
    Как вы думаете , какое решение , какой я выбрал вариант:
    1) купил палатку и теперь мы не зависим от отелей ( будем жить в кемпинге, когда захотим и где)
    2) Купил автодом/кемпер/прицеп и дальше дорога так же в кемпинг
    3) Купил отель на побережье одной из балканских стран.

Последнее редактирование: 17.06.2021
  14. Andy

Симпатии:
    2.838
    Баллы:
    138
    Хорватія дорожче за аналогічні варіанти в Албаніі мінімум у 2 ( два рази). У середньому цінник на добу в центральній частині ( Макарська/Брела/Башка-вода і таке інше ) - 100/150 Евро.
    Пиво в Хорватії - !"%:,.; ( погане ...дуже :))
    Морепродукти - космос по цінам
    Продукти в цілому - трохи дорожчі
    Море , організація пляжів, чистота та порядок - 12 балів з 10 :)
    От заради моря та сосен на березі можна туди їхати.
    Але.....ціни ..... місце для намета почінаеться з 20-30 Евро ( просто місце в кемпінгу ).
    Це все з особистих вражень та досвіду перебування в Хорватії в 2019 році.

15. Andy

Симпатии:
    2.838
    Баллы:
    138
    Значит так. Даю инструкцию. Когда я вижу , что меня спрашивают про Албанию и когда я вижу что это с ухмылкой вопросы , я отвечаю так :
    "Албания страшная страна. Машины воруют . Людей берут в заложники или сразу на органы. Грабят. Не нужно оно вам , езжайте в Затоку там намного лучше. Зачем вам Албания, отдыхать среди говна и палок ? " Все вопросы пропадают сразу и на нас смотрят с большим сочувствием.
    А недавно ( пару лет назад) знакомая жены спрашивает : "Где отдыхаете ? Албания ! Не ..ну если денег нет то шош делать ...уже как есть"
    И мы что бы не разочаровывать говорим "да..да.. да вот такая у нас судьба ла ла ла " :) . Поэтому в Борще на 200 метров пляжа один человек и "да будет так" :)
    А на нашем форуме все люди адекватные и без понтовые. Албания не всем должна нравиться , но это не значит , что ее надо поносить ( часто даже ни разу не бывав там).
    - "Карузо ...Карузо... тю та шо там тот Карузо ...да не очень как по мне
    - А ты слышал Карузо ?
    - Та не мне Сема с третьего подьезда напел..".

Mila и Diusia нравится это.
  16. Andy

Симпатии:
    2.838
    Баллы:
    138
    Ось ще варіант : https://www.booking.com/hotel/al/gjipe-beach.uk.html?aid=2090016;label=47700_rec-hotel-2col-cta-1_v2-;sid=983a36bb332e73e77c0d6fac87dbd143;all_sr_blocks=725507001_310525459_2_2_0;checkin=2021-07-01;checkout=2021-07-24;dest_id=-105288;dest_type=city;dist=0;from_beach_key_ufi_sr=1;group_adults=2;group_children=0;hapos=25;highlighted_blocks=725507001_310525459_2_2_0;hpos=25;nflt=hotelfacility=4;;no_rooms=1;room1=A,A;sb_price_type=total;spdest=ci/-105288;spdist=6.9;sr_order=popularity;sr_pri_blocks=725507001_310525459_2_2_0__41400;srepoch=1623914319;srpvid=e6513367fc9e01d8;type=total;ucfs=1;sig=v1Ty9-jOH4#tab-main

Але там по ньому е пару нюансів:
    - на букінгу пише що не приймають з кіндерами до 12 років
    - що доїзд до локації тільки на авто з великим кліренсом

Якщо будете розглядати , треба їм по оцім пунктам написати та уточнити.

Сайт: https://gjipe-eco-campground.business.site/

Последнее редактирование: 17.06.2021
    Diusia нравится это.
  17. Anna

Anna Участник

Симпатии:
    19
    Баллы:
    21
    Голосую за пункт 1.(y)(yn)

Andy нравится это.
  18. Diusia

Diusia Уважаемый

Симпатии:
    217
    Баллы:
    68
    Дякую! Джіпе фантастичний - були минулого року там 1 день і бачили той кемпінг. Але мене єдине що там не влаштовує, то кількість людей( по 100500 човнів за день приходить з одноденними туристами і вся дикість втрачається(

Andy нравится это.
  19. Diusia

Diusia Уважаемый

Симпатии:
    217
    Баллы:
    68
    Ахаха, 100%, так і треба говорити "не їдьте ніколи туди і друзям передайте, щоб не їхали"))))

Про гроші - оце мене взагалі виносить) В нас бюджет на Албанію виходить такий, що ми могли б на 10 днів легко поїхати на ультра ол інклюзив чи в ту ж Хорватію/Чорногорію, ну або трохи скромніше в Іспанію/Італію/Грецію. І тут справа зовсім не в грошах, просто то любов)

Дякую за підтримку)

Mila и Andy нравится это.
  20. Kvoterbek

Kvoterbek Участник

Симпатии:
    13
    Баллы:
    18
    Голосую за пунк 3

Andy нравится это.

Поделиться этой страницей