Албанiя 2021 / Албания 2021

Тема в разделе "В Албанию на автомобиле", создана пользователем Andy, 26.01.2021.

1. AndrewL

AndrewL Участник

Симпатии:
    12
    Баллы:
    16
    С ФБ, сайт погрнслужбы на сегодня,09.00 upload_2021-6-24_10-4-24.png . Проверял сайты с пограничными веб-камерами, таки да , обновлений нет, хотя цифрам погранцов доверять можно с натяжкой

2. Diusia

Diusia Уважаемый

Симпатии:
    217
    Баллы:
    68
    Я теж за тою групою в фб слідкую, але там на Дяково і Лужанці завжди 0, а на Лузі люди по 6-7 год стояли вже.
    Найкраще камери глянути, а вони так невчасно перестали працювати

3. Andy

Andy Администратор Команда форума

Симпатии:
    2.838
    Баллы:
    138
    Надеялся , что SH75 оставят для желающих прокатится параллельно новой. Эх ......

4. AndrewL

AndrewL Участник

Симпатии:
    12
    Баллы:
    16
    Да, затянувшееся солнечное затмение upload_2021-6-24_11-35-25.png

5. Vitalii

Vitalii Новичок

Симпатии:
    7
    Баллы:
    3
    Добрый день!
    Спасибо всем за изложенную выше информацию о поездке в Албанию, в голове уже каша)). Хотим ехать в конце июля в Ксамиль, из Киева, не как не могу сложить маршрут, сначала думал через Румынию, Болгарию, Грецию и Албания. Но по грекам не понятно , что с тестами.
    Подумываю через Румынию , Сербию , Македонию. Но есть же ещё маршрут через Венгрию , Сербию, Македонию.
    Подскажите, кто уже ездил из Киева, какой всё таки выбрать маршрут.?

6. Diusia

Diusia Уважаемый

Симпатии:
    217
    Баллы:
    68
    Я їжджу зі Львова, але суть не змінюється: варіантів є кілька) І щоб Вам порадили найкращий маршрут, бо кожен має недоліки та переваги, Ви повинні визначитись, що для ВАс пріоритетно:
    1) Доїхати якнайшвидше
    2) Доїхати якнайкомфортніше (з зупинками на ночівлю, наприклад. тоді важливо, скільки Ви готові годин в день їхати за кермом, скільки водіїв і тп)
    3) Доїхати без тестів (=якнайдешевше)
    4) Проїжджати по красивих місцях (наприклад, якщо Ви заїдете в Албанію з Греції, то толком не побачите Алюанії, а якщо з Македонії, то можете проїхатись через дуже красивий перевал Ллогара)
    5) Чи Вам ок їхати через села, чи Ви б хотіли більше по автобану (хтось навпаки не любить автобани і хоче не через них).
    і тп.

Ось Вам мій приклад: я їду через Румунію, Сербію, Македонію, бо хочу ночувати на шляху і їхати не більше 9 год в день. В Румунії я можу заночувати, а в Угорщині ні. Недоліки цього маршруту - в Румунії обмеження по швидкості і я буду їхати повільніше ніж ті, хто поїде через Угорщину. Я також буду ночувати в Сербії і роблю для цього тести, а комусь важливіше зекономити, і вони будуть розробляти маршрут так, щоб проїхати Сербію без ночівель і вже зупинитись в Македонії. І тд і тп.

Щодо маршруту через Герцію: взагалі до Ксаміля через Грецію найшвидше, імхо. І маршрути Угорщина/Румунія-Сербія-Македонія теж через Грецію можна прокласти. Ми так їхали в 2019 - швидко (автобан суцільний майже) і комфортно досить. Мінуси: дорожче (оплата доріг в Греції), Ви пропускаєте красиві маршруту по самій Албанії (якщо б заїжджали в Албанію з Македонії, то могли б проїхатись через перевал Ллогара) і тд, і тп.

7. Diusia

Diusia Уважаемый

Симпатии:
    217
    Баллы:
    68
    Де Ви бачите це зображення? Нехай навіть застаріле))))

8. Уляна

Уляна Новичок

Симпатии:
    1
    Баллы:
    3
    Безпосередньо дзвонили до знайомих в Мукачево , які мають погранців, то сказали що для транзиту випускають тільки через Лужанку та Чоп!!! Всі решта малі кордони працюють тільки для 30 кілометрової зони!

9. Anna

Anna Участник

Симпатии:
    19
    Баллы:
    21
    Добрый день. Мы стартовали из Киева 19 июня. Наш маршрут:
    День 1. Киев -Виноградов Закарпатье (ночевка).
    День 2. Утром в 4.30 выехали к границе на Дьяково. Прошли за 15 минут две стороны. Дальше ехали по Румынии 6 часов до границы с Сербией. Никакого напряга по поводу скоростного режима не было. Нам повезло, мы пристроились за местным таксистом и примерно 100 км ехали за ним до Тимишоары не соблюдая ограничения. Границу Румыния-Сербия прошли за 5 минут обоих. Дальше 6 часов по автобану Сербии. Утомило однообразие и 130 км/ч. Дальше граница Сербия-Македония. Большой поток машин, потратили минут 40 на две стороны. Ночевали в Скопье. Итого 920 км за 14 часов. Еще вечером погуляли по городу.
    День 3. Скопье -Охрид. По дороге заезжали в каньон Матка и пещеру Врело. Вечером гуляли по Охриду. Это уже началась экскурсионная часть отпустка.
    День 4. Охрид - Ксамиль. Ехали вдоль озера на Свети Наум. На границе были единственными. 5 минут. Далее по SH75. Волшебная дорога. Но немного утомило мужа постоянно крутить релем. Серпантины постоянно. Обедали на чудесной форельной таверне. Дальше заехали в термы освежиться. В Ксамиль приехали в 7 вечера.
    Я считаю, что лучше медленно ехать по Румынии, чем стоять на Лужанке 5-6 часов. Выходит примерно одинаково. Вам решать. Выбирайте оптимальный маршрут, который подойдет вам.

Diusia и Sergey_bir нравится это.
  10. Макс

Макс Активист

Симпатии:
    26
    Баллы:
    36

11. Макс

Макс Активист

Симпатии:
    26
    Баллы:
    36
    Можете показати місце під'їзду до пещери, потім вертались на трасу?

12. Vitalii

Vitalii Новичок

Симпатии:
    7
    Баллы:
    3
    Спасибо ещё раз за помощь. Я планировал в 4-00 выехать из Киева, попробовать через Одессу на Орловку и на пароме на Исакчу в Румынию, где-то в 20-00 остановка(ночёвка). Следующую ночёвку в Охрид, и с утра по Ллогара в Ксамиль.
    Вопросы:
    Паром , правильное решение?
    Ночёвка в Румынии без тестов?

13. petropj

petropj Активист

Симпатии:
    62
    Баллы:
    40
    Всім привіт! Минулого року їздили в Албанію і в‘їжджали саме з Македонії, до сьогодні незнаю яким маршрутом нас повів навігатор, через Македонію їхали вночі і до озера приїхали в 4 -5 ранку, краса сходу сонця в горах і біля озера неймовірна, але вертаючись до прокладеного маршруту то виїхали з Скоп‘є повно пропускних пунктів на оплату, потім якимись селами, а дальше горами, серпантинами з розбитою дорогою, знову маленькими селами і виїхали на кордон Македонія-Албанія і це все вночі, а назад верталися також через той самий пункт пропуску, але до Скоп‘є доїхали швидко автобаном, отакі приколи з навігатором)))

14. Jamaica

Jamaica Уважаемый

Симпатии:
    88
    Баллы:
    45
    Ездили из Винницы. Были ограничены по отпускному времени. Цель была быстрее доехать до Албании.
    Молдавия, Румыния, Македония, Албания.
    Выехали из Винницы 02:00. В Охриде были в 05:00. 27 часов, без очередей на границах. Один водитель, один час сна. Я привык водить и такой переход меня не затруднил. Ночевали в Охриде. Выехали рано утром и через несколько часов были во Влёре.

15. Andy

Andy Администратор Команда форума

Симпатии:
    2.838
    Баллы:
    138
    Июль/август в Ксамиле все битком . По информации на сегодня пляжи забиты до отказа . Ксамиль только начало июня . ИМХО.

16. Anna

Anna Участник

Симпатии:
    19
    Баллы:
    21
    В гугл картах вбиваете каньон Матка. И все. В пещеру можно попасть только с воды, на лодке. Часовая прогулка туда и обратно с посещением пещеры стоит 400 денаров с 1 человека.

17. Макс

Макс Активист

Симпатии:
    26
    Баллы:
    36
    Дякую.

18. petropj

petropj Активист

Симпатии:
    62
    Баллы:
    40
    Для себе цього року, як і минулого року вибираємо швидкий варіант через Угорщину, а заночувати попробуємо в Скоп‘є

Andy нравится это.
  19. Diusia

Diusia Уважаемый

Симпатии:
    217
    Баллы:
    68
    Пройшли Дяково за 20 хв. На українській стороні були єдині, на румунській 3ті.

В черговий раз захоплююсь румунами. Хороша англійська, привітні, турботливі (діти спали, вони говорили пошепки і сказали навіть світло не включати в салоні), НЕ МУДАКИ)))) Речі не дивились, спитали, чи є сигарети/алкоголь. По документах: спитали, куди їдемо, глянули букінг (не оплачений), все. Про тести не питали, ніяких папірців про транзит не давали.
    Короче, рекомендасьйон (с):) 3й рік через них їдемо, стабільно няшки-мілашки.
    Їдемо ночувати в Орадії, завтра до Златібору.

P.S. Нашим під...сам, які виводять 45 машин на Дяково на табло в Мукачево і тиждень не можуть пофіксати факані веб камери на кордонах, вводячи людей в оману і стрес, бажаю 10 років не мати сексу і їздити за кордон виключно через Чоп.

Dima1988, petropj, Sergey_bir и 2 другим нравится это.
  20. Gans

Gans Новичок

Симпатии:
    0
    Баллы:
    1
    Але можна побачити одне і друге. )) Я так прокладаю свій маршрут. Албанія.png

Поделиться этой страницей