Албанiя 2021 / Албания 2021

Тема в разделе "В Албанию на автомобиле", создана пользователем Andy, 26.01.2021.

1. petropj

petropj Активист

Симпатии:
    62
    Баллы:
    40
    Цілком підтримую. Обстановка супер, але любей багато, на пляж потрібно йти зранку, щоб були вільні лежаки. Одного дня на Pisquare beach приїхали то не було не те що де поставити машину, а не було вільних лежаків, в результаті поїхали на Heaven Beach мало людей, більші відстані між лежаками і дерев‘яні з матрасами лежаки, але захід в море кам‘янистий. Ціни по лежаках всюди 1000 лек, минулого року було від 500 лек. Місцевий пляж в Саранді також повний, але там зі своїм потрібно іти. Море спокійне і темпрература води висока, минулого року і цей самий період було холодніше і великі хвилі, зараз спокійно можна плавати. Кафешки як то кажуть на різний гаманець. Крім великого супермаркету Planeta, колись був Spar, є ще Big market майже в центрі Саранди. Так що все ОК.

Diusia и Andy нравится это.
  2. Михаил Лысаковский

Михаил Лысаковский Новичок

Симпатии:
    0
    Баллы:
    1
    Привіт. Хто пробував виїхати з Албанії через Грецію? Без тестів пустять?

3. DemyanEvg

DemyanEvg Активист

Симпатии:
    47
    Баллы:
    31
    Ждем завтрашних новостей.
    ЕС должен обновить список стран зеленой зоны. Украина с 15 июля включена в него.

Михаил Лысаковский и Andy нравится это.
  4. Михаил Лысаковский

Симпатии:
    0
    Баллы:
    1
    Тоесть, если мы в зелëной зоне то можем возвращаться домой через любую страну без тестов?

5. DemyanEvg

DemyanEvg Активист

Симпатии:
    47
    Баллы:
    31
    Без тестов Украинцы в режиме транзита могли и ранее возвращаться (с начала июля так точно). А вот в режиме въезда, каждая страна сама решает :(
    "ЕС снял ограничения на въезд для украинцев. Однако окончательное решение остается за каждой страной по отдельности"
    Думаю к выходным должны обновить условия, ждем и надеемся на покращення :)

Михаил Лысаковский нравится это.
  6. Diusia

Diusia Уважаемый

Симпатии:
    217
    Баллы:
    68
    З того, шо я читала, в них нема поняття транзиту зараз, все рахується як в'їзд, відповідно тести + плф форма = маст. Але це не точно)

7. Diusia

Diusia Уважаемый

Симпатии:
    217
    Баллы:
    68
    Про середній чек: в нас на 2х дорослих і 2х дітей виходило 35-40 євро. Це з вином в морепродуктами) Але в нас діти мало їдять)

8. Andy

Andy Администратор Команда форума

Симпатии:
    2.838
    Баллы:
    138
  9. KLM

KLM Новичок

Симпатии:
    0
    Баллы:
    1
    Всем привет! Может кто-нибудь знает актуальное состояние дорог от каньона Осуми до Тепелены (не в объезд через Берат и основную трассу). Интересует состояние гравийных дорог и есть ли сейчас вариант добраться без урона моноприводному авто)) Слышал, что осенью 2020 строили дорогу в этом направлении

10. Oleksandr

Oleksandr Новичок

Симпатии:
    0
    Баллы:
    1
    Добрый день! Хочу в августе поехать в Албанию на Форд фьюжн, через Румынию, Сербию и Македонию. Переживаю по поводу прохождения границ, а именно:
    1) нужно ли снимать тонировку;
    2) будет ли проблемой то что стоит ксенон в ближнем свете;
    3) красные повороты;
    Подскажите пожалуйста, возможно будут ещё какие-то советы по машине)

11. Turbo

Turbo Активист

Симпатии:
    39
    Баллы:
    38
    З тонуванням проблем не було, з ксеноном також. За повороти не підкажу, думаю також, так як машину ніхто не дивився, тільки що в ній.

12. Oleksandr

Oleksandr Новичок

Симпатии:
    0
    Баллы:
    1
    Спасибо большое.

13. Михаил Лысаковский

Симпатии:
    0
    Баллы:
    1
    Подскажите пожалуйста, кто-нибудь уже возвращался из Албании через Грецию без тестов???

14. Andy

Симпатии:
    2.838
    Баллы:
    138
    В 2016 году ездил на авто с красными поворотниками через все эти страны + Болгария , кроме Сербии - вопросов никаких не было . Машина так же затонирована ( заводская тонировка) , тоже никто ничего не спрашивал.
    Авто необходимо укомплектовать свежей аптечкой , огнетушитель 2 кг , знак аварийной остановки - 2 шт , аварийный светоотражающий жилет - по количеству пассажиров, для маленьких детей кресла / бустеры. Для себя я бы еще имел крокодилы , буксировочный трос , хороший фонарь . Проверить запаску , работоспособность домкрата . Взять охлаждающую жидкость и/или масло , если машина потребляет его.

15. Andy

Симпатии:
    2.838
    Баллы:
    138
    Подскажите, кто ездил с тестами , надо брать оригинал с печатью лаборатории или достаточно распечатать копию / предьявить в телефоне?

16. Parinte

Parinte Уважаемый

Симпатии:
    161
    Баллы:
    70
    Те що можуть не подивитися в тести - факт. Чи ризикувати їхати без них, тільки з QR-кодом, не знаю. Рапід тести роблять недалеко від Греків у албанській Саранді (2500 лек) та македонській Бітолі (1000 денар).

17. b2k

b2k Участник

Симпатии:
    30
    Баллы:
    18
    Ну що, ось і настав мій час написання звіту))

Ми вже тиждень дома, але враховуючи що вийшло з роботою «з корабля на бал», то тільки зараз маю змогу відзвітувати.

Отже поїхали:

Виїзд з Києва 24.06.21. за день доїхали до Берегово. По дорозі вирішив заскочити на тунель кохання у Рівному. Загалом думаю витрата по часу вийшла близько 2х годин. За Рівно в ту сторону ремонти доріг. Сам тунель ок, все сподобалося, але фото робились в режимі експрес. Там дуже багато комарів! Пофоткались і вирушили далі. Приїхали до Берегово десь близько 21 години. Ночували у готелі Практік ( в цілому все ок, але вони не змогли нас погодувати, бо людей було багато, а кухня працює до 22)

Ранком я прокинувся біля 6 год. і відслідковував стан черг на кордонах поки мої спали. Дружина відмовилась виїхати рано поки не погодують дітей)))) Отже о 8:30 десь ми поснідали та рушили, дехто вже писав що стоїть на лужанці, тому я прийняв рішення на Дяково. Дорога туди в цілому погана, але місцями активно кладуть новий асфальт. Поки дружина везла нас до кордону, я сів і оплатив румунську віньєтку.(вийшло не з першого разу, то щось проплата не пройшла, то їхали і не було інету, але вийшло).

Приїхали до Дяково і хвіст фур, стали за ними. Простояли хв 7, їде дядько на лісопеті та й питає

-ви на кордон?

- ну так, звісно

- так об’їжайте та й всьо, бо то будете до ночі)))

Я по газам, по зустрічній проїхали всі фури та стали перед шлагбаумом, нас відразу запустили і ми були єдині. У румун також були тільки ми. На спитали куди прямуємо, глянули багажник, подивився бронь, але не помітив основну і почав ржати що ми мол на одну ніч)))

В попередній день хтось відписався що на Петеа нашестя бусів, тому я вирішив їхати нижче на інший кордон, але тут я провтикав бо трохи нервував (вже інша країна, я за кермом, треба виставити точку, де ставати можна не знаю, ще і дитині стало зле, короче трохи розгубився) і поїхав не за Карей на кордон, а ще нижче, КПП Неробрані.

Приїхали, перед нами пару машин, все досить швидко. Звісно Румун без питань і за пару хв все оформив, а от в мадяркой почалося, все подивилась поверхнево і пропала, за нами вже почала розти черга. Потім нас попросили стати в бік і чекати. Ми намагалися якомога більше маячити дітьми перед ними))) Загалом хв 30-35 нас потримали, вийшла мадярка вибачилась і віддала паспорти.

Загалом крюк вийшов 100 км. по часу порівнювати складно, бо не зрозуміло скільки би ми провели на Лужанці.

Далі до автобану і погнали на Ніш.

Кордон Угорщина – Сербія 30 хв

В Ніш приїхали доволі пізно, пішли повечеряли та спати.

Ранком встали, поснідали, заїхали до Лідл і погнали далі. Я трохи перелякався по дорозі до кордону, бо не розрахував заправку, у мадяр та сербів не хотів багато заливати, щоб вже заправитися у Македонії. Виїхали з Нішу, десь через годину закінчився газ, а заправок там майже нема, заїхав на самий перший Лукойл, залив про всяк випадок 10л бензу і рушили далі.

На кордоні була черга, ми витратили 1,5 години на проходження. В Македонії на першій же заправці(знов лукойл) я заправив все під зав’язку.

Македонію проїхали на одному диханні)) Ніде не зупинялись окрім Струги на заправку.

Приїхали на кордон до Албанців, невелика черга, час проходження 30 хв.

Далі просто дорога, просто дорога)))) В якомусь місці(здається Єльбасан) трохи не трапилась біда, я якось відволікся на сек на навігатор, а перед нами всі почали різко гальмувати, короче я думав що будемо чи в машині чи у відбійнику, але минулось (асфальт мені здалося якийсь слизьких в них).

Трохи був не в захваті від останнього відрізку по серпантинам до Саранди. Бо вже хотілося приїхати та відпочити після 3х днів за кермом, а тут на тобі такий нежданьчик)))

Почався відпочинок, перший день сходили на манго і якось були не в захваті. Я досить швидко згорів на сонці))

Далі почали кататися по всім пляжам.
    Були на блакитному оці та Гарокастрі.

Відвідали ресторан Мюзел хаус, Борщ, а також Натюра як їхати з замку Лекурсі, дуже класний ресторан.

Пляжі – звісно пляжі Ксамілю, то є щось неймовірне, але дуже багато людей. Тому ми просто їздили кожен день на різні.
    У ксамілі взяли катамаран та сплавали на острів. Доволі не поганий спосіб урізноманітнити лежання на лежаках)) Дітям сподобалось. Ще хотіли покататися на водному мотоциклі(ціна я вважаю ок - 3000 лек за 15 хв.), проте якось не склалося

Сподобався пляж у Лукове, але доволі далеченько їздити.

Можу порекомендувати військовий пляж в самому кінці півострову
    https://www.google.com.ua/maps/plac...m2!3d39.7488728!4d19.9748933?hl=ru&authuser=0

З мінусів – трохи їхати до нього, та там літають бджоли (не бачив щоб когось вкусили, але вони набридають та доставляють дискомфорт).

З плюсів – людей норм, зонти не так близько один до одного, пісок, пологий вхід(для дітей бомба), є вишки і можна пострибати, норм ціни в ресторані.

Дорога назад:

Охрид, містечко Струга. Нам тут дуже сподобалось. Ми приїхали о 16 десь, встигли сходити покупатися. Потім пішли гуляти містом, дуже приємне містечко, річка, ресторанчики, лавочки біля води, короче кайф)))

Наступна зупинка в нас була у Суботиці (Сербія). З місцем ночівлі нам не пощастило ( то був сарай), тому ми щоб підбадьоритись поїхали гуляти у Палич. Там на березі озера знаходиться парк. Випадково знайшли там зоопарк, та пішли гуляти у зоопарк. Вартість квитка приємно здивувала, за 2х дорослих і 2х дітей я заплатив 200 грн.

Трохи згодом почалась сильна злива і нам довелося пересиджувати у макдональдс)). Місто затопило і ми не відразу змогли під’їхати до свого сараю, довелося покружляти.

Субботиця зручна тим, що до кордону досить близько. За хв 30-40 ми були на кордоні. Трохи була черга, нам повезло і ми сталі до самої швидкої черги.

Угорці подивилися поверхнево і на кордон у нас пішло хв 30-35.

Потім все ж таки я вирішив спробувати що таке лужанка)))) Приїхали та стали, без руху зовсім стояли 25 хв, потім вийшла угорська митниця з іншого вікна і частину черги разом з нами направила до себе. Там ми пройшли швидко і стали на нейтралці. Стояли довго. Загалом проходження зайняло 1,5 години. Тобто угорці на здивування були менше по часу ніж наші.

Переночували у Львові, наступного дня погуляли по Львову до 16 години і вирушили на Київ.

Вважаю що ми відпочили у правильний час, бо майже всю дорогу додому був досить щільний трафік на зустріч, і тальки вже після Будапешту він поступово знижувався. Було враження що вся Європа їде на відпочинок.

Тепер по цифрах:

Витрати на бенз/газ – 380 $

Витрати на оплату доріг – 73 $ (я здивувався по вартості Сербіі, вийшло 1200 грн, і це найдорожче за всі країни)

Витрати на транзитні ночівлі та магазини (окрім Лідл) – 260 $

Загалом ми чудово відпочили, нам все сподобалося. Ми ні в чому себе не обмежували і це круто я вважаю. Кайф коли ти там на машині і можеш кожен день вибирати собі новий пляж з новими враженнями.

Дякую форуму та всім хто допомагав у плануванні подорожі, це дуже надихає на такі мандрівки!!!

Ну і фафа своїм в Ксамілі)))) photo_2021-07-19_19-37-59.jpg

Последнее редактирование: 19.07.2021
    Олексій, Dima1988, iOlh и 7 другим нравится это.
  18. Andy

Симпатии:
    2.838
    Баллы:
    138
    Дякую за звіт та інформацію. Пропоную зробити його окремою темою в автоподорожах до Албанії , а тут залишити посилання ( Якщо даєте добро- зроблю ) .
    Трохи маю запитань , бо перша частина запланованого автотріпу схожа на вашу , а саме плануємо переход Дяково , а потім Петея.
    Оплата доріг в Румунії. Чогось мені здається, що коли не виїзджати на автобан - платити не треба , чі треба , чі від Дяково до Петея є відрізки магістралі?
    Друге питання , чи обмежують угорці в часі проїзду країни та місцях зупинки?
    По тестам ( якщо були) . Тести з мокрими печатками з кодом чи просто роздруківки з вашої електронної пошти?

PS Обирали отель в Україні біля кордону і Практик не вибрали через саме погані відгуки що чекати треба довго в ресторані , а якщо не дай боже там банкет , то зовсім без їжи залишаються люди.
    LIDL один з наших улюблених маркетів в подорожах з їх круасанами та іншими ніштяками - рекомендую.
    Фа Фа своїм - 50 авто уже курсують з рамками форуму . Так що в нас уже велеченький такий автоклуб :)

19. Макс

Макс Активист

Симпатии:
    26
    Баллы:
    36
    Использование национальных дорог за пределами городов в Румынии разрешается только после оплаты дорожного сбора. Размер платы зависит от категории транспортного средства и продолжительности использования национальных дорог

20. Макс

Макс Активист

Симпатии:
    26
    Баллы:
    36
    https://autotraveler.ru/romania/
    Дуже хороший сайт, правда тільки через VPN. Нашого такого не знайшов. Основні правила, вимоги, ціни на паливо кожної країни. Рамочок вже нема?

Поделиться этой страницей