Албанiя 2021 / Албания 2021

Тема в разделе "В Албанию на автомобиле", создана пользователем Andy, 26.01.2021.

1. Parinte

Parinte Уважаемый

Симпатии:
    161
    Баллы:
    70
    Мабуть так. Якщо, як пишуть "за Гірокастрою" то це мабуть цих https://goo.gl/maps/gsrWWwd8SK3Er6FF9 5 км.

2. Turbo

Turbo Активист

Симпатии:
    39
    Баллы:
    38
    Цей відрізок і мав на увазі.

3. Катеринка13

Катеринка13 Участник

Симпатии:
    0
    Баллы:
    16
    Про апартаменти я трохи сама наступила і моя вина, що така наївна і довірлива. Сімейний бюджет на поїздку обмежений, тому вирішила зекономити, коли господар заброньованих через Букінг апартаментів запропонував напряму, не через Букінг, забронювати помешкання, бо так не буде комісії 50 євро. Весь час до поїздки йому писала, чи нічого не змінилося, що ми їдемо. Потім, що ми в дорозі. Він відповідав, що все Ок. Я підозрювала, що може кинути, але думала, що швидко знайдемо якесь житло. Ну і так сталося. Після двох днів важкої дороги шукати нові апартаменти просто нереально, коли туристів валом. І ще такий психологічний крок місцевих рішалов житла - зараз пік сезону, туристів багато, житло ви не знайдете і т.д. От і вийшло, як вийшло. В майбутньому мені наука - тільки через офіційне бронювання.

4. Катеринка13

Катеринка13 Участник

Симпатии:
    0
    Баллы:
    16
    Буду дуже вдячна, якщо дасте посилання, щоб я показала чоловіку.

5. Катеринка13

Катеринка13 Участник

Симпатии:
    0
    Баллы:
    16
    Так, дорога до Саранди, гірська вузька і вночі я взагалі не дозволила чоловіку тудою їхати. Мало того, що повзеш майже постійно вгору, то на дорозі можуть пастися корови і кози. Добре, що наша старенька БМВ має хорошу потужність для таких підйомів. Думаю, що не кожне авто таке витримає

6. Amnessia

Amnessia Новичок

Симпатии:
    0
    Баллы:
    1
    Всем привет! Подскажите, пожалуйста, с отрицательными пцр-тестами разрешат ли переночевать в Болгарии? Если мы за 24 часа покинем страну)

7. Parinte

Parinte Уважаемый

Симпатии:
    161
    Баллы:
    70
    Така ситуація нас не дивує. У нас вона була двічі. Місце проживання це мабуть єдине, що інколи потребує допрацювання і навіть в більш організованих країнах чим Албанія.
    У 2016 ми забронювали на букінгу. Апартаменти виявилися не апартаментами, а двокімнатною квартирою вікна якої виходять на недобудову в двір. Заплатили за ніч. Написали на букінг, чому відмовляємось. Ранком сім'ю на море, а сам за якихось пів години знайшов нормальні двокімнатні апартаменти, з кондиціонерами, кухнею, терасою з виглядом на Корфу.
    Другий раз цього року. Заброньовані апартаменти дуже відрізнялися від поданих на букінгу. Поторили як колись. Відмовилися. На букінг обгрунтували відмову. Хазяїн грозився, що він пожаліється. Знайшли інші.
    Єдине що. Ніколи не робили передоплату. Оплата на місці. Якщо підходить. Платимо і поселяємося. Якщо щось не так, то навіть у пік сезону (2016 р. було 30 липня) можа потратити пару год. і без будь-яких "рішал" знайти альтернативу.

8. Катеринка13

Катеринка13 Участник

Симпатии:
    0
    Баллы:
    16
    Мені чомусь все це нагадало Крим чи Одесу - просиш одне, тобі обіцяють комфорт, а приїзджаєш у якийсь курятник. Ну то таке. Сьогодні, на другий день відпочинку, це вже не так гостро відчувається. Шукаємо плюси. До речі, приємно здивували ціни на продукти. Дуже все доступно.

9. Катеринка13

Катеринка13 Участник

Симпатии:
    0
    Баллы:
    16
    Не знаю, як в Болгарії, але ми ночували в Румунії і ніхто в нас тести не питався. Ночували в готелі. І на кордоні ніхто не попереджав про те, що ми маємо бігом проїхати. Наскільки знаю, там теж транзит протягом 24 годин. Все було, як у доковідні часи. В Румунії взагалі бачила тільки дві людини в масках. На пунктах пропуску теж нікого не бачила в масках. На всіх.

10. Amnessia

Amnessia Новичок

Симпатии:
    0
    Баллы:
    1
    Спасибо большое. Да, транзит 24 часа. Значит переночуем)

11. Andy

Andy Администратор Команда форума

Симпатии:
    2.838
    Баллы:
    138
    Хочу уточнити, відрізок Гірокастра - Саранда чи відрізок з Македоніі до Гірокастра ?
    Якщо Гірокастра-Саранда , то альтернативи немає ( тільки через Грецію- але зараз там під питанням не тільки із за Ковіду , а і із за великих пожеж).

12. Andy

Симпатии:
    2.838
    Баллы:
    138
    Зараз в Хорватії. Їхали через Румунію і Угорщіну. Ніхто нічого не попереджав, карт транзиту не видавав і наліпок не ліпив. Але тут на місці вже бачив декілька авто на укр номерах з наліпками транзит. Це ще раз підтверджує що правила постійно міняются . Але знаючи болгар думаю ночувати там можна і все буде Ок.

13. Andy

Симпатии:
    2.838
    Баллы:
    138
    В цьому році бронювали без букінгу , бо на наші дати букінг видавав 90% зайнятих номерів , а ми ще з песиком 32 кг :) і тому варіантів нуль.
    Зайшли на місцевий сайт , інапісали десь з пів сотні запитів і з пухнастиком нас зголосились прийняти тільки в одному місці . Робили передоплату 100 евро без усяких гарантій, але все склалося добре хоча ризики я оцінював високо. Але це Хорватія , в Албаніі я би так не ризикнув.

14. Катеринка13

Катеринка13 Участник

Симпатии:
    0
    Баллы:
    16
    Гірокастра-Саранда. Ясно. Дякую за відповідь.

15. Макс

Макс Активист

Симпатии:
    26
    Баллы:
    36
  16. Andy

Симпатии:
    2.838
    Баллы:
    138
    02 серпня простояли там десь 2 години

17. Катеринка13

Катеринка13 Участник

Симпатии:
    0
    Баллы:
    16
    03 серпня простояли на Дяково 1 годину, можливо півтори, і то більшість часу з нашої сторони. Українці, яких зустріли в Албанії, розказали, що їхали 04 серпня через Угорщину і простояли там 4 години. Ми дуже довго стояли на Сербсько-Македонському кордоні. Десь до 3-ьох годин.

18. Макс

Макс Активист

Симпатии:
    26
    Баллы:
    36
    О котрій годині?
    Правда що від Мукачева до межі Львівської обл. дорога стала в коліях від фур?

19. Vikki

Vikki Участник

Симпатии:
    0
    Баллы:
    16
    Всім привіт!!Давайте знайомитись)))
    Я вже рік на форумі,але лише як читач,тому всіх вас уже знаю і таке враження,що це велика дружня родина.Респект за такий форум засновнику)))а рамочки ще залишились?
    Ми теж плануємо 21.07 з Києва на Борш(були там у 2019 -Угорщина-Сербія-Чорногорія-Албанія),але через мадярів теж більше не поїдемо,бо з грудною дитиною 12 годин в спеку на кордоні без кондиціонеру...уххх..нехай їм грець!!!Цього року начиталась і думаю на Дяково-Тімішоара-Скопье-Охрід(3дні)-Борш-(днів 10) і через Чорногорію назад,щоб зробити в Будві безкоштовні тести.Хтось робив тести в Будві?Де ночувати будем,ще не знаєм,подивимось по обставинам і як пройдемо кордон(ми не вибагливі-взяли намет).

20. Vikki

Vikki Участник

Симпатии:
    0
    Баллы:
    16
    До речі,ми бронювали житло в Охріді,Борші та Будві через Летішопс,там часто буває горячий кешбек 12-18%,то в мене з 500 євро загальної броні вийшло 2250грн кешбеку.Непогана экономія,як на мене,може комусь знадобиться.

Поделиться этой страницей