Албанiя 2021 / Албания 2021

Тема в разделе "В Албанию на автомобиле", создана пользователем Andy, 26.01.2021.

1. Anna

Anna Участник

Симпатии:
    19
    Баллы:
    21
    Спасибо. Как раз почитав отзывы про эту дорогу, решили ехать по ней. Но смутил именно этот участок, по которому гугл обходит... вот я и интересуюсь состоянием этого участка дороги.

Andy нравится это.
  2. Andy

Andy Администратор Команда форума

Симпатии:
    2.838
    Баллы:
    138
    Гугл старается сделать вашу поездкой комфортной .....он же не знает , что вы в отпуске и ищете красоты , немножко экстрима и приключений :)
    Точно так же если вы введете маршрут из Влеры в Саранду - Гугл будет прокладывать дорогу НЕ по побережью . И он это делает потому что дорога прямая и быстрая . А та что по побережью очень извилистая и по времени занимает в два раза дольше . Но зато вдоль берега виды на все деньги мира - хотя бы раз советую прокатиться и по ней , так же как и по SH75.

Diusia нравится это.
  3. Andy

Симпатии:
    2.838
    Баллы:
    138
    Ну что ... в ближайший викенд выборы в Албании. Ожидается , что после них будут оглашены правила для туристов на сезон 2021. Черногория задала определенный тон и возможно Албания так же отменит все справки для туристов . Что будет с теми туристами в ситуации , когда из Италии и остальной Европы потянутся на отдых в Албанию - одному Богу известно. Итальянцы много инвестировали в Албанию , очень много и их туристов. Мой прогноз, что возможно до середины , конца июЛя вся система еще будет держаться , а потом будет очередная волна или даже взрыв пандемии в этих странах. Прививки так же как и природный имунитет у переболевших - не вечны ( до полугода максимум). Исходя из этого тут или в начале июля ехать, когда никого или уже в 10х числах сентября . да , прийдеться пожертвовать возможно купанием в море - зато шансов не заболеть будет больше.
    PS. Я не нагнетаю, просто рассуждаю " в слух". На истину не претендую и с удовольствием послушаю кто что думает.
    PPS. Ну и еще же у нас транзит остается "темной лошадкой" ( хз какие там будут правила для проезда).

4. Diusia

Diusia Уважаемый

Симпатии:
    217
    Баллы:
    68
    1) я минулого року керувалась цим сайтом (TripAdvisor.mfa.gov.ua) і норм зїздила туди-назад)
    Щодо Сербії: згідно сайту, при наявності ПЛРу ночувати можна. Я так і планую. Інакше майже нереально - до Сербії заночувати ніде, ні Румунія, ні Угорщинп не дозволяють. Минулого року ми на своій страх і ризик ночували в Сату Маре ( Румунія), але я мало не посивіла від переживань) Цього року румуни на разі взагалі багатьох завертають, тому швидше за все треба через Чоп їхати, а це може бути 10 год на кордоні + в Угорщині ночувати не можна (хіба в машині на визначеній стоянці), і махнути Угорщину + Сербію після стількох годин на кордоні з 1м водієм нереально, імхо. Тому я би все ж розглядала ночівлю в Сербії однозначно.

5. b2k

b2k Участник

Симпатии:
    30
    Баллы:
    18
    чому не через Берегово?

6. Turbo

Turbo Активист

Симпатии:
    39
    Баллы:
    38
    Берегово закрите для транзиту, тільки через Чоп.

7. b2k

b2k Участник

Симпатии:
    30
    Баллы:
    18
    Точно?

upload_2021-4-26_18-58-32.png

8. Andy

Симпатии:
    2.838
    Баллы:
    138
    Інформація змінюється кожен день , тому для себе можно малювати різні сценаріі на всякий випадок. Постійно щось буде закриватися , відкриватися , кудись нас раптом перестануть пускати і навпаки.

9. Diusia

Diusia Уважаемый

Симпатии:
    217
    Баллы:
    68
    Не факт. Сиджу в телеграм каналі Хорватия 2020/2021, сьогодні люди Лужанку проїхали на Хорватію (на кордоні показували підтвердження на букінгу), при чому пишуть, що за 15 хв пройшли, черги не було.

Чула в кількох місцях, що Лужанка не пускає, але жодного офіційного підтвердження такому не знайшла + от реальний вже досвід, що люди проїхали. А у Вас звідки інфа, що Берегово закрите?

Sash нравится это.
  10. Sash

Sash Новичок

Симпатии:
    5
    Баллы:
    3
    Доброго дня! Збираюся цього літа з сім'єю в перший раз їхати в Албанію на авто. Їхати планую в Дуррес, потім в Саранду. Карта гугл показує найшвидший шлях через Лужанку, Угорщину, Сербію, Македонію і Косово. Прошу допомоги в бувалих подорожуючих в порадах:
    1. Чи варто їхати через Косово (на скільки я знаю Україна не визнає її)? Чи може краще через Чорногорію, як другий найоптимальніший варіант згідно карти гугл?
    2. Угорщина дає дозвіл без підтверджених тестів на транзит - 24 години, не звертаючи з основної дороги. Чи є якісь там готелі біля траси, де можна переночувати?
    3. Чи були в когось якісь пригоди в Сербії? Від двох знайомих чув - в одного колесо якось пробилося, в другого машина після заправки чомусь заглохла. При чому, в обох випадках швиденько намалювалися серби, які вирішили допомогти в 1 випадку за 600Є, в другому - за 1000Є.
    4. Забронював помешкання через букінг. Чи варто перед поїздкою з власниками зв'язатися, чи можна зразу їхати на пролом? Які можуть бути проблеми в даній ситуації?
    5. Де можна швидше перетнути кордон: через Чоп чи Лужанку?
    Наперед вдячний за відповіді.

11. Parinte

Parinte Уважаемый

Симпатии:
    161
    Баллы:
    70
    1. Через Косово не варто не через визнання\невизнання, а тому що там не діє страхівка "зелена карта". Потрібно купувати їхню, яку можуть впарити з від 10 до 60 євро. Повертатися через Косово тим більше не варто, оскільки Косово сепаратистська держава перш за все для сербів. Будете об'єктом особливої уваги.
    3. Буває таке. Такі розводи трапляються в центральній Сербії (біля Белграду і т.д.) Напр. на заправці підходить серб (десь наперед із грязною в мастилі рукою, яку ви не помічаєте) дивиться на колесо, залазить під низ рукою і витягує показуючи вам її грязною, нібито в мастилі. Ну і далі втирає.... "проблем, проблем", поломка, так їхати не можна, а тут поруч автосервіс, я вас дотягну, або по дивному збігу обставин, на заправці якраз водій евакуатора п'є каву.
    Це ж можуть провернути сигналячи вам фарами, щоб ви зупинились, чи при обгоні показують через вікно, а дальше по схемі.
    Поліція це знає, але мабуть не в долі. Просто доказати факт важко. Той хто показав поломку після того зник, а на автосервіс ви приїхали, чи вас прибуксирували по власній волі.

Вердикт.
    Боятися цього не варто. Це розводили які є у багатьох сферах.
    Якщо ваша машина рухається без видимих проблем, ви доїдьте до заправки, чи піт стопу і там візуально, без допомоги самі огляньте, чи немає "проблеми".
    Я про ці афери знаю років з десять, але це мене не зупиняло від щорічних подорожей. Інколи по кілька на рік.

Dima1988 и Sash нравится это.
  12. Sash

Sash Новичок

Симпатии:
    5
    Баллы:
    3
    Дякую за інформацію. Я в Сербії і так не мав особливого бажання ночувати (не по душі мені серби, наглі провокатори, якось приїжджали до нас на футбольний матч). Одним словом, аферисти, які чекають любої можливості розвести туристів на бабки. Тому через Сербію поїздка нон-стоп без заправок і зупинок - так мені всі знайомі радять. Так як лише я один водій, потрібно робити 2 ночліги, щоб не напряжно було їхати. На даний час без проблем в готелях Чорногорії або в Македонії (не знаю як буду їхати) і в Угорщині в авто на заправці (трохи не зручно, але....). Все ж таки сподіваюся в Угорщині ситуація зміниться, зважаючи на те, що в Будапешті буде проводитися ЧЄ з футболу.

13. Andy

Симпатии:
    2.838
    Баллы:
    138
    1. Нi, бо як на мене це аналог ДНР/ЛНР , Приднiстровья , Абхазii тощо. Там своi закони та нюанси ( страховки один з них). А рух в Сербiю з Косово, якщо ви заїхалі припустимо на зворотньому шляху з Македоніі - заборонен ( вас не пустять).
    2. Дивіться букінг там є варіанти. Але я би радив не над самою трасою , а хоч би пару км вбік.
    3. У мене особісто не було. Але є от така тема : https://forum.aboutbalkan.com/threads/3252/ . Актуальна не тільки для Сербіі.
    4. Якщо букінг вислав підтвердження і у вас не має питання до власників , потреби звязуватися немає. Раджу лише роздрокувати контакти та підтверджену ціну з умовами та взяти з собою. Взагали на всяк випадок мати паперові копіі паспортів та всіх єлектронних документів .
    5. Обидва переходи сильно завантажені , але бувають і щасливі випадки, коли черг нема . Але прогнозувати це не можливо.

Sash нравится это.
  14. Parinte

Parinte Уважаемый

Симпатии:
    161
    Баллы:
    70
    Погоджуюся не з усім.
    Сербія та інші країни бувшої Югославії, в деякій мірі аналог СРСР, де Сербія - Росія, а інші ті, що відійшли.
    Але в Сербії не всі одакові, мабуть, як і в Росії.
    Не все пам'ятаю, але в Воєводині був дешевий газ чим в інших регіонах.
    А в Златіборі ми ночували. На базарі дуже хороші види сирів місцевого виробництва.
    І Сербія там вже не зовсім Сербія. Там вже відчуваєш себе ніби у нас в Карпатах. Бізнесу гірської місцевості не цікаво, що там у Београді.
    Та і на "Шарганскій осміці" можна по горах в сторону Боснії прокататися. Це місце для багатьох частина відпочинку.
    А потім кілька варіантів на міст Джурджевича в МонтеНегро https://goo.gl/maps/zkdi1FWFZbq93x1cA.
    Ми їхали ч\з частину Боснії, щоб заправитися до повного. Там найдешевше пальне в регіоні.

Sash нравится это.
  15. Andy

Симпатии:
    2.838
    Баллы:
    138
    Сербія - це філія Мордору. Там навішано по дорогах біг бордів типу " Косово , то Сербія - Крим то Русія" . А начебто гарне відношення до нас то тільки тому , що серби плутають нас з росіянами. Коли офіціанту я сказав що ми не росіяни , він перестав казати "здрасте / пріятного апетіта" і тд , а перейшов на англійську мову. багато заворушень після розпаду Югославіі були саме по ініціативі Сербіі. Так там е багато місць, щоб відвідати з екскурсійною метою, але у мене особисто бажання спілкуватися з сербами немає з причин описаних вище ( і не важливо в горах вони живуть чи у столиці) . ІМНО.

Sash нравится это.
  16. Diusia

Diusia Уважаемый

Симпатии:
    217
    Баллы:
    68
    Вам вже відповіли, в принципі, але додам пару слів:
    1) Косово вимагає ВІЗУ від українців, яку можна отримати лише в сусіднії країнах (в Україні посольства нема), або багаторазовий Шенген. Якщо у Вас біометрія, то вони Вас банально не впустять.
    2) Ночувати в Угорщині в готелях зараз офіційно не можна - є транзитний маршрут і визначені паркінги, тільки там можна зупинятись і ночувати. Можна ризикнути встати в готелі, але угорці мудаки ще ті, я б не ризикувала, якщо чесно.
    3) Сербію проїжджали туди-назад в сумі 4 рази, жодних пригод, жодних нюансів. Ночуємо туди в Ніш, назад в Нові Сад. І там і там господарі спілкувались з нами англійською, ніякого російського панібратства і тп. В Ніш чудові апартаменти за смішну ціну і з душевними господарями (англомовними): http://www.booking.com/Share-Gzkdlh
    4) Чоп і Лужанка - лотерея. І там, і там - мудаки прикордонники, які можуть Вас завернути за будь-яку фігню, типу відсутність аптечки, зайву пачку цигарок чи канапки з ковбасою. Врахуйте, що влітку туди ломануться всі, хто їдуть в Хорватію і Чорногорію, а також сотні бусиків з заробітчанами, які тою дорогою їдуть далі на Чехію і інші країни. Буде ад. Кращий варіант - Румунія, так як там менші черги, але головне - прикордонники адекватні. Минулого року найшвидший варіант був їхати на Дяково (Румунія), а звідти на Угорщину через кордон Петеа - там легше пускали і черги менші. Ну а далі на автобан і Сербія-Македонія-Албанія. Якщо буде відкрита Греція, то, можете з Саранди вертатись через Грецію-Пн Македонію-Сербію-Угорщину - то взагалі майже суцільний автобан (правда, дороги платні всюди).

Раджу Вам для моніторингу за кордонами:
    1) Скачати собі додаток Камери на кордоні
    2) Підписатись на сторінку https://www.facebook.com/zahidnuy.kordon - вони постять щодня кількість авто на кожно кпп, досить достовірно, імхо.

Подумайте добре щодо Дурресу - не буду відмовляти, але з т.з. природи то там нічого особливого, імхо.

Sash нравится это.
  17. Sash

Sash Новичок

Симпатии:
    5
    Баллы:
    3
    З Угорщиною зрозуміло - ночувати тільки в авто, якщо в готелі, потрібно звернути з траси, що заборонено для туристів - поліція контролює. Але в Сербії, якщо відкинути всі можливі неприємні пригоди, теж не варіант - за відсутності тестів не більше 12 год на території країни, що не уможливлює ночліг (для одної Сербії, якщо робити термінові тести для 4-ох осіб вийде біля 5 тис. грн - тому питання: чи варто?). Тому на даний момент розглядаю варіант: 1 ніч - в авто на заправці в Угорщині, 2 ніч - в готелі Чорногорії або Македонії.
    Постійно контролюю черги на кордонах згідно сайту Прикордонної служби і в мене виникають сумніви щодо їх достовірності. По-перше онлайн-камери на Лужанці відсутні - це раз. по-друге - коли на Чоп інформують про черги з легкових авто в кількості понад 40-60 авто, на Лужанці - в цей час відсутні авто. Постійно показують на Лужанці чергу в 0 авто, хоча згідно відгуків на гугл - там часто великі черги. Не знаю чому так, але можете переконатися самі.
    Через Румунію розглядав як варіант. Але: по-перше - згідно сайту https://trip.gov.ua !!!Рішення про пропуск через державний кордон Румунії приймається безпосередньо у румунському пункті пропуску виключно представниками прикордонної поліції Румунії - тому є великий ризик простояти і розвернутися назад, по-друге - карта гугл показує шлях через Румунію - кордон Петеа - Угорщина - і т.д. на 2 год довшою (хоча враховуючи можливі черги на кордоні, може бути і швидшою дорогою), Тому тут я не знаю - 50/50, може з часом щось проясниться.
    На рахунок Дурреса, частково погоджуюся з вами на рахунок краєвидів міста. Але тут треба враховувати всі за і проти. У всякому випадку - готелі вже зарезервовано. В даному випадку, в нас в пріоритеті було - бюджетний варіант і по ближче до моря. І ми за смішні гроші (в Саранді такий варіант був в 1,5 - 2 рази дорожче) вибрали готель прямо на пляжі, де є балкон з повним виходом на море. Але нас ще чекає проживання в Саранді. Тому при приїзді розкажу - що, як і по чому. Але то таке - в кожного свої вимоги і бажання..... Так як ми на авто, планую розвідати всю берегову лінію Албанії і в наступні рази вибирати оптимальні варіанти або навпаки - відмовитися від цієї країни. Час внесе свої корективи....

Diusia нравится это.
  18. Diusia

Diusia Уважаемый

Симпатии:
    217
    Баллы:
    68
    Ну ми тести точно будемо робити, тому я і написала за Сербію. Щодо сторінки прикордонної служби - я її моніторила 3 міс минулого року і зараз, звіряла з камерами (Чоп і Дяково), виглядає адекватно, але я Вас не вмовляю, просто хоч якась інфа)
    Щодо Румунії - так, є ризик, що Вас розвернуть. Як і на угорському кордоні. Врахуйте, що вони перевіряють все - чи всі лампочки працюють, тросики, жилетки світловідбивні, конус, чи діти до 12 років на бустерах (і байдуже, що дитина в 11 років може мати 1.6м). Якщо румуни розвернуть, Ви можете завжди поїхати на Лужанку) Тих 2 год, якщо врахувати, що на угорському кордоні минулого року деякі люди стояли по 10-14 год, просто дрібничка)

Але, знову ж таки - не агітую Вас. Чим менше людей поїде на Дяково влітку, тим мені буде краще)))

Про Дуррес - обов'язково поділіться враженнями! Я просто тільки фото бачила і моя думка - що це +- Болгарія, тільки дальше і з гіршим сервісом) Але буду рада помилятись.

Sash нравится это.
  19. Diusia

Diusia Уважаемый

Симпатии:
    217
    Баллы:
    68
    P.S. на Лужанці 0 машин зараз. В несезон в перед паскою. Дивитись треба в червні картину, вона зміниться.

20. Diusia

Diusia Уважаемый

Симпатии:
    217
    Баллы:
    68
    Друзі, я все-таки азадачєна тим, що ж там в румунів, тому вирішила написати листа на прикордонну поліцію. Отримала відповідь, де вони просто посилаються на постанову уряду 476, додаток 3, стаття 2. Докладаю лист і посилання на додаток. Почитавши з гугл-перекладачем, не бачу там жодного слова про те, що туристичний транзит не можливий. Там написано, що в'їзд не дозволено, за винятком а, б, в і транзиту. Може, серед нас ' юристи чи просто такі ж зануди, як я, хто гляне і скаже свою думку? Бо я б то все друкувала і їхала з ними сперечатись)))
    http://legislatie.just.ro/Public/DetaliiDocumentAfis/226827

Вложения:

Поделиться этой страницей