Албанiя 2021 / Албания 2021

Тема в разделе "В Албанию на автомобиле", создана пользователем Andy, 26.01.2021.

1. Andy

Andy Администратор Команда форума

Симпатии:
    2.838
    Баллы:
    138
    Треба чекати на звіти піонерів цього року, або просто шукати контакти пунктів пропуску і дзвонити чи писати.

Diusia нравится это.
  2. Parinte

Parinte Уважаемый

Симпатии:
    161
    Баллы:
    70
    Мене більш цікаво чи можна заїхати в Албанію ч\з Грецію. Я б уже повертався ч\з Македонію.

3. Diusia

Diusia Уважаемый

Симпатии:
    217
    Баллы:
    68
    Мені здається, тут питання закрите - кпп Evzonoi (Македонія-Греція) є в інфі на TripAdvisor.mfa.gov.ua, тобто в Грецію з Македонії точно можна.

4. b2k

b2k Участник

Симпатии:
    30
    Баллы:
    18
    судячи з броні, то виїзд у нас з Вами +- в один період, треба бути на зв'язку)))
    Який маршрут плануєте?
    я продовжую вагатися чи мадяри чи румунія

Diusia нравится это.
  5. Diusia

Diusia Уважаемый

Симпатии:
    217
    Баллы:
    68
    Чоловік принципово каже, що через угорців (тих, що на нашому кордоні) не поїде. Тому 99%, що їдемо на Дяково ввечері, ночуємо в Сату-Маре десь і 6-7 ранку пробуємо або на Петеа (на Угорщину), або гонорово вже пхнемо по Румунії до Сербії.

6. Sash

Sash Новичок

Симпатии:
    5
    Баллы:
    3
    А де саме ночуєте в Румунії (в авто чи готелі)? Якщо в готелі, то можете поділитися відповідною інформацією (умови, дозвіл і т.д.), бо я думав через Румунію лише безперервний транзит. А якщо там можна заночувати, це було б чудово, бо якось в авто не дуже комфортно.

7. Ігор Ra

Ігор Ra Новичок

Симпатии:
    5
    Баллы:
    3
    Плануємо в червні авто поїздку на море до Албанії.
    Через Болгарію чомусь ні одного відгуку немає.
    Чому так?
    Наш запланований маршрут:
    1. Ночівля в Чернівцях.
    2. О 7.00 бути на КПП Siret (Румунія) - м. Бран (замок Дракули) - Бухарест - Джуржу - ночівля м.Пливен (Болгарія).
    3. Зранку виїзд: Плевен - Софія - Скоп'є (Македонія) - Охрид ночівля.
    4. Зранку: Охрид - Ельбасан - Вльора- Борш.
    Через Угорщину маршрут не прокладав, бо наслухався про черги на КПП..

Назад:
    Борш - Метеори - Салоніки - Софія - Бухарест - Львів. (ночівля по факту).

Можливо хтось зі знаючих підскаже, чи такий маршрут реальний?
    На перед вдячний!

Вложения:

8. Parinte

Parinte Уважаемый

Симпатии:
    161
    Баллы:
    70
    Все класно.
    Але чи вистачить терміну дії тесту на заїзди з країни в країну, де він всюди може бути різний.

9. Diusia

Diusia Уважаемый

Симпатии:
    217
    Баллы:
    68
    Я не розглядала Болгарію ніколи, бо ми зі Львова, і нам їхати на Сірет і далі по Вашому маршруту - непотрібний крюк по дорогах з сильними обмеженнями швидкості, тому я то завди розглядала як непотрібну трату часу. Думаю, тут дуже багато залежить від того, де Ви в Україні живете і до чого вам ближче.

Ваш маршрут на разі виглядає ризикованим дорогою назад: станом на сьогодні, кпп між Албанією та Грецією нема в списку дозволених для перетину КПП (дивітьс скрін з tripdavisor.mfa.gov.ua нижче), тому Борщ - Метеори може не проканати, хіба через Македонію поїдете замість Греції. Мене теж цей маршрут цікавить, бо теж хотіла дорого назад в Каламбаку + на Халкідікі, можливо, але треба додатково писати листа на КПП чи консульство.

Вложения:

Ігор Ra нравится это.
  10. Diusia

Diusia Уважаемый

Симпатии:
    217
    Баллы:
    68
    Офіційно ночувати не можна, наскільки я знаю. Минулого року ми просто дуже довго стояли на Дякове, були вимучені + з дітьми і вирішили ризикнути - зупинились в Сату-Маре, там є мотель практично прямо на дорозі до Петеа: http://www.booking.com/Share-IrnBFP. Минулого року їх нічого не цікавило - ні дозволи, нічого. Ми нагло так наважились, бо по-перше мали всі негативні тести (включаючи дітей), а по-друге я ще й мала антитіла, так як тільки перехворіла на той момент, тому ми вирішили, що загрози румунському народові не несемо і тим себе оправдовували) Хоча страшно було дуже - теоретично, якби нас застукали на цьому, то могли б посадити на 2 тижні самоізоляції за свій кошт - така собі відпустка у Сату-Маре))))))

Цього року я просто сиджу в телеграм каналі по Румунії і там кілька людей так бадьоро описують, що ночували в Румунії, де хотіли, і ніхто особливо на це не звертав уваги, що я якось набралась сміливості знову в Сату-Маре заночувати) Але по суті - це протизаконно, тому я нікого не закликаю слідувати своєму прикладу. Насправді, якщо на Дяково не буде черг, то краще переночувати десь на укр. стороні і з самого ранку просто стартувати - то було б найчеснішим способом і ми, можливо, і до нього схилимось, якщо на Дяково буде спокійно (як зараз).

Andy нравится это.
  11. b2k

b2k Участник

Симпатии:
    30
    Баллы:
    18
    Як ви встигаєте скрізь? :d:d

Diusia нравится это.
  12. Diusia

Diusia Уважаемый

Симпатии:
    217
    Баллы:
    68
    Ой, ні, не по Румунії, по Хорватії! Але там багато про Румунію)

Але взагалі так - в мене перед літом починається якийсь obsession з тим плануванням, не можу працювати - сиджу тільки і все моніторю підряд) То вже клініка якась, Ви праві, треба трохи збиватись з того)))) Просто для мене ці поїздки - то квест якийсь, мене сам процес планування і пробивання "що, де і як" заводить більше, ніж сама поїздка(rofl)

Rafael и Andy нравится это.
  13. Parinte

Parinte Уважаемый

Симпатии:
    161
    Баллы:
    70
    Не ви одні.
    У мене так же.

Rafael и Diusia нравится это.
  14. Andy

Симпатии:
    2.838
    Баллы:
    138
    В цьому році запланували відпочинок с другої половини Липня . Дати привязані к щепленню ....собаки :) .
    Сиджу над мапою і розмірковую куди. Хорватія один з варіантів.

Теж саме і тому хочеться спростити максимально всю схему , бо цеж відпустка , а не робоче відрядження, коли летишь з троьма пересадками на край світу і інтервали між літаками по 10-15 годин.
    У минулому році з цією ситуацією з вірусом, ночували в Кіа Спортедж у трьох і чесно кажучи це жахливо. Щоб не привязуватись к транзитним отелям вже навіть розглядав варіанти намета на дах авто і таке інше . По цій темі дійшов до кемпінгово відпочинку і став думати над цим більше.
    У нас був досвід зупинки в кемпінгах ( в стаціонарних будиночках) , бачили як люди відпочивають у наметах та кемперах . Кемпінги є різні і є такі що не відрізняютьтся за умовами від більшості отелей та гостьових будинків на Балканах ( є і пральні і дуже чисті вбиральні і тд). Отакі в мене думки . Ситуація з Ковідом направляє думки саме так. А ще в нас додатковий пасажир і бокс для нього ( займає пів багажника та пів салону сзаду в Кіа)- це теж аргумент . Є більше авто, але не таке надійне, скоріше за все більш правильно сказати - не надійне.

Може у когось схожі думки чи вже є досвід такого відпочинку . С задоволенням долучусь до обговорення .
    Пропоную зробити окрему тему - напишіть , якщо це вам теж цікаво.

Rafael и Diusia нравится это.
  15. Andy

Симпатии:
    2.838
    Баллы:
    138
    2. Реально , если без экскурсии в Замок . На нормальную экскурсию надо пол дня , а лучше день . Иначе это будет "голопом по Европам" - усталости будет больше чем впечатлений ( + не понятно сколько займет граница).
    3. Реально, но надо стартовать как можно раньше ( 5-6 утра), что бы застать вечерний , а не ночной Охрид. И советую остаться на день на озере ( т.е две ночевки)
    4. Ок. Без замечаний.

Назад.
    1) Борш - Метеоры ( посмотреть закат , ночевка , посмотреть рассвет , чекаут из отеля , посетить несколько монастырей и в путь )
    2) Метеоры - Мелник, ночовка . Рекомендую отел Речен Рай ( есть в одном из моих отчетов на этом форуме) + утром можно прогуляться в самом Мелнике ( есть базарчик сувениров , музей , винарни + экскурсия на скалы - можно выбрать что по душе).
    3) Мелник - Бран. Ночевка и экскурсия с утра - я бы сделал именно так , а не по дороге туда . После морского отдыха , когда уже никто не спешит на море экскурсии заходят намного лучше . И бубликов/ рогаликов местных обязательно поесть + кефир . Румынский кефир самый лучший кефир в мире :).
    4) Бран - Домой .

Вот как то так видится. Все ИМХО и на истину в последней инстанции не претендую :)
    PS. Написал и только теперь подумал ...тесты ....капец ( очень мягкое слово, хочется применить другое ) ...нужно еще думать и понимать где какие нужны справки и тд и возможно вот ту самую дополнительную ночевку сделать будет невозможно ..... как раньше хорошо было - жили и не знали какое счастье...без масок , без антисептиков , без страха за пожилых родителей .... .

Ігор Ra и Rafael нравится это.
  16. Ігор Ra

Ігор Ra Новичок

Симпатии:
    5
    Баллы:
    3
    Ми зі Львова також.
    Планую таку поїздку вперше, тому можливо не все ідеально.
    Нас двоє взрослих, виїзд плануємо десь в останній декаді Червня.
    З вашого досвіду, яки б Ви маршрут запропонували?
    На звороті відкидаючи на разі Метеори.

Последнее редактирование: 17.05.2021
  17. Ігор Ra

Ігор Ra Новичок

Симпатии:
    5
    Баллы:
    3
    З легко затонованими передніми вікнами на авто можливо пересікати кордони/КПП ( наші, румунські, угорські, і т.д.), без здирання плівки. Чи штрафують за таке? Може хтось має інформацію по цьому питанню?

18. Turbo

Turbo Активист

Симпатии:
    39
    Баллы:
    38
    Затоновано, і не легко, проблем не було, наші, румунські, угорські, і т.д. Але після нашого кордону, тонованих авто дуже мало. Майже не бачив.

Ігор Ra нравится это.
  19. Diusia

Diusia Уважаемый

Симпатии:
    217
    Баллы:
    68
    Ми їздили двічі різними маршрутами, і цього року ще іншим їдемо) Залежить від того:
    1) Чи Вам ок автобан (хтось хоче виключно по "живим" місцям проїжджати)
    2) Куди Ви їдете в Албанії

Маршрутів є кілька, я Вам озвучу 2 пройдених нами, Ви можете опробувати один туди, другий назад)

1) Львів - Угорщина - Сербія - Македонія - Греція - Албанія. Угорщину можна замінити на Румунію (Дякове), щоб довго не стояти на кордоні. І далі - або їхати до Сербії по Румунії (для мене це найнудніший шматок дороги, бо по Румунії Ви не через гори їдете, а через села-поля, і то макс 60 км/год), або з Румунії звернути одразу на румуно-угорський кордон Петя (Petea) і далі по автобану по Угорщині.
    Плюси: майже суцільний автобан, можна глянути кусок Греції (згадані Метеори, Солоніки, можна і на Халкідіки на 1 день заїхати), якщо їдете в Саранду чи Ксаміль, то перетинаєте кордон Греція-Албанія і майже одразу на місці)
    Мінуси: майже суцільні платні дороги (при чому в Греції дорожче), Ви пропускаєте найкрасивішу Албанську (імхо) дорогу через перевал Ллогара, бо заїжджаєте одразу на Південь.

2) Угорщина/Румунія (на вибір:)) - Сербія - Македонія - Албанія. Тут Ви заїжджаєте не на південь Албанії, а "в центр". Заїзд через Охрид, кпп Кафасан.
    Плюси: трохи дешевше; в Македонії можете спланувати заїзд через озеро Охрид і провести деньок там - теж гарно і колоритно; якщо їдете будь-куди нижче Вльори, то проїжджаєту оту красивезну дорогу по Албанії через перевал
    Мінуси: суб'єктивно - в мене відчуття, що це якось довше. Я казала, що я люблю автобан?)

По ночівлях, ми любимо розтягувати задоволення і не гнати, тому в нас ночівель мінімум 2: якщо стартуємо від кордону, то перша ночівля в Ніш (Сербія), друга в Греції (маршрут 1) або на Охриді (маршрут 2). Якщо зі Львова стартувати, то я б ночувала в Нові Сад або Белграді (залежить, скільки на кордоні з України стояти), ну і далі знову ж таки - Охрид або Греція). Але по зупинках у всіх свої заморочки і смаки, тут скільки людей, стільки розкладів, тому не нав'язую)

До речі, на обох маршрутах найдешевші заправки в Македонії.

Andy нравится это.
  20. Kvoterbek

Kvoterbek Участник

Симпатии:
    13
    Баллы:
    18
    Добрый вечер. Планирую поездку из Одессы в Ksamil. Почитав тему, решил пересекать границу с Румынией в Орловке на пароме. Далее транзит через Румынию и ночёвка в Плевен Болгария. Я так понял, что пока с Грецией проблемы, то лучше ехать на Македонию и в Албанию без ночёвки. Что скажете?

Поделиться этой страницей